Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πρωτιές για Στυλιανάκη, Σουγιολτζόγλου, στο εντυπωσιακό και φέτος almiraMAN

Οι νικητές του διεθνή αγώνα τριάθλου της Κατερίνης
Ο Στέλιος Στυλιανάκης και η Λαμπρινή Λιούτα στο Half Iron, ο Μιχάλης Σουγιολτζόγλου και η Στεφανία Πολυχρονιάδη στο Fast ήταν οι μεγάλοι νικητές στο almiraMAN, τον διεθνή αγώνα τριάθλου που διεξήχθει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην παραλία της Κατερίνης,
σε μια πολύ γρήγορη διαδρομή, όπου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις αντοχές τους.

Στο ομαδικό Half Iron, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα αποτελούμενη από τους Χρήστος Γαρέφης, Ανέστης Αποστολίδης και Κώστας Χατζηπέτρου με χρόνο 4:12:31. Στο ομαδικό Fast, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα του MSD αποτελούμενη από τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Στέλιο Παπαδόπουλο και Τάσο Στυλιανάκη-Παπακώστα με χρόνο 0:59:08.

Σκληρός συναγωνισμός, εντυπωσιακή συμμετοχή που έφθασε τις 242, σε ένα επιβλητικό σκηνικό, στην πανέμορφη παραλία της Κατερίνης, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο, με τον Όλυμπο να κυριαρχεί στο τοπίο. Φέτος οι ξένες συμμετοχές ήταν από ΗΠΑ, Γερμανία, Δανία, Ουγγαρία και Βουλγαρία, η διαδρομή ήταν μισό iron man και ένα σπριντ.

«Κάθε χρόνο το almiraMAN ξεπερνάει τις προσδοκίες μας. Αυτό έγινε και φέτος. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον αγώνα, Δήμος και Περιφέρεια είναι στο πλευρό μας, οι συμμετοχές αυξάνονται από Ελλάδα και εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία. Νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που η Πιερία διοργανώνει μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του τριάθλου», δήλωσε ο διοργανωτής των αγώνων Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Στο αθλητικό κομμάτι υπήρχαν δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almiraFAST (750 μ. κολύμβηση, 20 χλμ. ποδηλασία, 5 χλμ. τρέξιμο) και almiraMAN (1.9 χλμ. κολύμβηση, 90 χλμ. ποδηλασίας, 21 χλμ. τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές και οι πρώτες τριάδες ανά κατηγορία:

Half Iron

Άνδρες
1. Στυλιανάκης Στέλιος 4:22:12,
2. Τεκερτάλης Μιχάλης 4:26:07,
3. Νικολούζος Σπύρος 4:28:19

Γυναίκες
1. Λιούτα Λαμπρινή 5:03:51,
2. Διαλετάρα Βιολέτα 5:22:56,
3. Τόμπρα Αναστασία 5:29:14


Ομαδικό
1. Γαρέφης Χρήστος, Αποστολίδης Ανέστης, Χατζηπέτρου Κώστας 4:12:31,
2. Βαμβακίδης Ιωάννης, Θωμάς Δημήτρης, Κρουστάλης Άκης 4:49:50
3. Μαυρίδης, Πάνος, Μαριόλας Γιάννης 5:15:19

Fast

Άνδρες
1. Σουγιολτζόγλου Μιχάλης 1:04:44,
2. Γκοτζιάς Σπύρος 1:05:01,
3. Δανιήλ Γιώργος 1:05:01.
Να σημειωθεί ότι οι Γκοτζιάς και Δανιήλ από λάθος της οργανωτικής επιτροπής ποδηλάτησαν ένα χιλιόμετρο παραπάνω και γι’ αυτό τους ζητήθηκε δημόσια συγνώμη.

Γυναίκες
1. Πολυχρονιάδη Στεφανία 1:14:49,
2. Παπαδοπούλου Ευθυμία 1:18:00
3. Μωραΐτη Δανάη 1:19:41

Ομαδικό
1. Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαδόπουλος Στέλιος, Στυλιανάκης-Παπακώστας Τάσος 0:59:08
2. Πολύζος Παναγιώτης, Ψαρόπουλος Γιάννης, Αποστολίδης Ανέστης 1:00:23
3. Λυπηρίδης Γεώργιος, Γιουβανούδης Γιώργος, Πάγκαλτσος Ανέστης 1:01:33  

Το «3ο almiraMAN» δεν ήταν μόνο ένα αθλητικό γεγονός της Κατερίνης και της Πιερίας. Ήταν συγχρόνως ένα κοινωνικό γεγονός αφού οι αθλητές έτρεξαν για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αποτέλεσε και ένα τουριστικό γεγονός αφού προσέλκυσε αθλητές, παράγοντες αλλά και συνοδούς αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη. Μια διοργάνωση που είχε ως χορηγούς υποστηρικτές: PowerBar, pepsi, Μπαρδάκη, msb, CookLife, almira beach bar, MAXI, Olympus Riviera, Carbonfix.

Το αθλητικό διήμερο συνδιοργανώθηκε, από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ», τον Δήμο Κατερίνης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού ΟΠΠΑΠ, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος και αμέριστη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Φέτος η διοργάνωση υποστήριξε την Ένωση Διαβητικών Πιερίας και πλήθος εθελοντικών και πολιτιστικών συλλόγων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ