Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Επικό ΧΑΣΤΟΥΚΙ της Ελβετίας στον Ερντογάν!

Αντιδράσεις προκάλεσε το αίτημα της Άγκυρας για αφαίρεση φωτογραφίας του Τούρκου προέδρου από έκθεση, η οποία έχει στηθεί σε έκθεση στην πλατεία που βρίσκεται έμπροσθεν του κτιρίου του ΟΗΕ. Οι αρχές της Ελβετίας απέρριψαν το αίτημα αυτό, λίγο μετά την υποχώρηση της Γερμανίας στον Ερντογάν, όταν η Μέρκελ δεσμεύτηκε για άσκηση δίωξης εις βάρος του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν.

Στην ουσία πρόκειται για ηχηρή πολιτική κίνηση, μέσω της οποία η Ελβετία δηλώνει πως δεν είναι φερέφωνο των Τούρκων, όπως είναι η Γερμανία.

Ο Ερντογάν δεν προσπάθησε τυχαία να πλήξει την έκθεση αυτή, αφού επρόκειτο για την έκθεση ενός Κουρδο-Αρμένιου φωτογράφου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία του ΟΗΕ.

Μία από τις σημαντικότερες φωτογραφίες της έκθεσης απεικονίζει το πρόσωπο ενός νεκρού αγοριού, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη το 2013. Στη λεζάντα της φωτογραφίας υπάρχουν κατηγορίες για τον Ερντογάν, αφού γίνεται λόγος πως ο Ερντογάν έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του μιρκού παιδιού.

Η πόλη της Γενεύης στήριξε την έκθεση δηλώνοντας το εξής:

«Είναι μέρος της υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης και υπογραμμίζει τη θέση της Γενεύης ως πρωτεύουσας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κοινοποίηση Φραγκούλη Φράγκου
ανάρτησης voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ