Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εξελίξεις στο MEGA – Ποιος επιχειρηματίας μπαίνει

Λίγες ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και με τις πιστώτριες τράπεζες να περιμένουν να αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μία αχτίδα φωτός φαίνεται για τους εργαζομένους της εταιρείας που η αγωνία τους κορυφώνεται και μετά την είδηση ότι αύριο δεν θα τους καταβληθεί όλος ο μισθός τους.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit αυτές τις μέρες μελετάται το «σχέδιο εξυγίανσης» της εταιρείας προκειμένου να εγγυηθεί ότι μετά την ΑΜΚ θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το σχέδιο αυτό έχει αναλάβει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και εντός των επόμενων ημερών θα το παρουσιάσει στους μετόχους για να αποφασίσουν τις μετέπειτα κινήσεις τους. Τη στήριξή του στον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο αλλά και την πρόθεσή του να συμμετέχει στη νέα μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της 24MEDIA, Δημήτρης Μάρης, επισημαίνοντας ότι:

«Η επένδυση στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί σταθερή στρατηγική της 24ΜEDIA. Η ανεξαρτησία αυτών των επιλογών την έχει καταστήσει κυρίαρχη στην αγορά των ψηφιακών Μέσων.

Το καθεστώς προσωρινών αδειών στην τηλεόραση και γενικότερα στο επιχειρηματικό τοπίο ταλανίζει το δημόσιο βίο και οδηγεί σε προβληματικές καταστάσεις. Η ανάγκη υπέρβασης αυτού του καθεστώτος μέσω της κατοχύρωσης μόνιμων κανόνων λειτουργίας αποτελεί πάγια θέση μου.

Το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel ενδιαφέρει τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που το επιλέγουν για την ενημέρωση τους, επιδρά καταλυτικά στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων και επηρεάζει την εξυγίανση του τοπίου των ΜΜΕ - που είναι αναγκαία και έχει καθυστερήσει.

Θα φανούμε αρωγοί στην πρωτοβουλία του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Τηλέτυπος Α.Ε. Η συμμετοχή της 24MEDIA τόσο επενδυτικά όσο και στρατηγικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του λογιστικού ελέγχου (due diligence) και της ποιότητας του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan)».

Με την ανακοίνωσή του λοιπόν ο επιχειρηματίας επιβεβαιώνει τις φήμες των τελευταίων ημερών που τον ήθελαν να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο σήμερα στο κανάλι της Μεσογείων η αγωνία των εργαζομένων κορυφώθηκε μετά από ανακοίνωση σε τμήματα του σταθμού ότι αύριο, τελευταία ημέρα του μήνα, πρόκειται να τους καταβληθεί μέρος του μισθού τους. Παρά όμως την αγωνία τους το ενδιαφέρον νέων επιχειρηματικών κύκλων που γνωρίζουν την αγορά και θέλουν να επενδύσουν στο σταθμό τους δίνει μία ελπίδα για την επόμενη μέρα…!


Γρηγόρης Μελάς
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ