Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΔΩΡΗΣΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Η Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης" σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας οργάνωσαν συγκέντρωση παιδικών και σχολικών βιβλίων, γραφικής ύλης, εγκυκλοπαιδειών και εκπαιδευτικών CDs και τα τα παρέδωσαν στις δύο βιβλιοθήκες των Φροντιστηρίων της Ελληνικής Γλώσσας, στο Μοναστήρι και στην Αχρίδα Σκοπίων.
Εκ μέρους του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας δωρήθηκαν επίσης, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τον ίδιο σκοπό, καθώς επίσης και πολλά εκπαιδευτικά και σχολικά βιβλία που προσέφεραν ο Εκδοτικός Οίκος "Πυραμίδα" του κ.Δημήτρη Τζιαμπίρη, καθώς και μια πλήρη σειρά εγκυκλοπαίδειας προσφορά από τα βιβλιοπωλεία "Μαλλιάρης - Παιδεία" της Θεσσαλονίκης.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις δύο πόλεις των Σκοπίων, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης" κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, πλαισιωμένος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Δημήτρη Κωστή, Αναστασία Γεωργακάκη, Βασιλική Καλύβα και Εύα Μαυρομάτη, η πρόεδρος του Συνδέσμου Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης κ. Βιολέττα Παπαθανασίου και πολλά ακόμη μέλη των σωματείων. Την Ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν σε συγκινητική ατμόσφαιρα στην Αχρίδα και στο Μοναστήρι οι καθηγητές και οι μαθητές των ελληνικών φροντιστηρίων.

Ο πρόεδρος του "Αριστοτέλη" κ. Θεόδωρος Ασπασίδης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, τόνισε ότι " Είναι καθήκον μας να στρέψουμε την προσοχή μας στους Έλληνες που ζουν δίπλα μας κάτω από δύσκολες εκπαιδευτικές συνθήκες και δράσεις σαν κι αυτή υποβοηθούν το έργο που γίνεται. Οι στιγμές που ζήσαμε κοντά τους θα μας μείνουν αξέχαστες. Παράλληλα, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε την πανέμορφη Βυζαντινή Αχρίδα, το Μοναστήρι με τα Βυζαντινά μνημεία, την αρχαία Βυζαντινή Ηράκλεια και την Ελληνική Εκκλησία της Στρούγκας."

Στις φωτογραφίες μας στιγμιότυπα από την παράδοση βιβλίων και υπολογιστών στην Αχρίδα και στο Μοναστήρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ