Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΕΥΑΘ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2015

«Από το 2010 και εξής η ΕΥΑΘ Α.Ε. είχε κέρδη προ φόρων 127 εκατ. ευρώ, έδωσε 40,4 εκατ. σε μερίσματα, 40,5 εκατ. σε φόρους κι ειδικά το κράτος (Δημόσιο - ΤΑΙΠΕΔ), με το 74% των μετοχών που διαθέτει, πήρε 30 εκατ. ευρώ», επισήμανε ο Νίκος Παπαδάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2015.

«Παρουσιάζω για έβδομη χρονιά τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥΑΘ Α.Ε. Την πρώτη χρονιά, το 2009, ήμουν 20 μέρες στην εταιρεία και μόλις πρόλαβα να προβλέψω για επισφαλείς απαιτήσεις 500.000 ευρώ. Το ποσό αυτό έχει γίνει στην εξαετία 24 εκατ. ευρώ, με αφαίρεση κατ’ έτος από τα κέρδη, διασφαλίζοντας την εταιρεία από οποιονδήποτε κίνδυνο», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η κερδοφορία ήταν υψηλή. Ειδικά το 2015 είχαμε στην ΕΥΑΘ κέρδη προ φόρων 20,8 εκατ., δηλαδή αύξηση 3,14% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Η ρευστότητα διατηρήθηκε στο ύψος των 50 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά παρά τη μικρή μείωση του τζίρου και την ουσιαστική απάλειψη των τόκων στα χρέη των καταναλωτών».

«Η ΕΥΑΘ Α.Ε., ως σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας διασφάλισε τα παραπάνω αποτελέσματα με σταθερές ουσιαστικά τιμές για τους καταναλωτές και με παράλληλη εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών για τους αδύναμους. Με σύνθημα πάντα άφθονο, υγιεινό, φτηνό νερό για όλους και προστασία του περιβάλλοντος κι ειδικά του Θερμαϊκού», κατέληξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ