Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

H χώρα βυθίζεται...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας,
οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Για τους καλά γνωρίζοντες την κρισιμότητα που βρίσκεται η χώρα μας το "καμπανάκι κινδύνου" έχει κτυπήσει για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε πολλά αδιέξοδα χωρίς να προσδιορίζει ακόμα η ίδια πώς θα χειρισθεί την λύση τους.
Το προσφυγικό δείχνει να πνίγει την χώρα ολοένα και περισσότερο με τον ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών που μπαίνουν στην χώρα ενώ οι ξένοι προσπαθούν να πάρουν πρωτοβουλίες "σωσίβιο" για την βοήθεια της Ελλάδος αφού το χάος μεγαλώνει και καθ επέκταση μεταφέρεται σε όλη την ΕΕ. Η κυβέρνηση δείχνει να ρίχνει το βάρος της όμως στην κάθαρση και την πάταξη της διαφθοράς προσπαθώντας να αλλάξει την επικοινωνιακή ατζέντα της με λίστες φοροδιαφυγάδων και όχι μόνο επιμένοντας μάλιστα στην "εμμονή" της με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πάρα ταύτα το κούρεμα των συντάξεων έρχεται και είναι μια πραγματικότητα ενώ αναζητείται λύση για το αγροτικό, φορολογικό και ασφαλιστικό. Έτσι πάμε σε περικοπές συντάξεων σίγουρα γιατί τα λεφτά τελειώνουν τον Μάρτιο όπως δηλώνει το ΔΝΤ, ενώ 200.000 μετανάστες κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στην χώρα, με την αύξηση της φορολογίας όμως να αποτελεί λύση στα ποσά που "λείπουν" από τις απαιτήσεις των δανειστών... Έτσι με τα αδιέξοδα η Ελλάδα και οι χώρες του νότου κινδυνεύουν να γίνουν η Β΄κατηγορία των χωρών μελών της Ευρώπης.
Το ζητούμενο είναι το κατά πόσο υπάρχει χρόνος για την λύση των παραπάνω προβλημάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Και η απάντηση είναι μία, όλα θα φανούν τις επόμενες ημέρες...με τελική πορεία των εξελίξεων την ψήφιση τους ή μή στην βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ