Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

«Όχι» Μητσοτάκη στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης 29/01/201622:274

Επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα του συνεδρίου του Economist εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του τόνισε πως η εποχή του λαϊκισμού στην Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της.

Μιλώντας στο συνέδριο, με τίτλο «The World in 2016 Gala Dinner», ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι βοηθά όπως οι αποκρατικοποιήσεις που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σέρνονται», ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «χάσαμε ένα χρόνο για τον ΟΛΠ».

Την ίδια ώρα ανέφερε πως η ΝΔ διαφωνεί με το ασφαλιστικό που επιβαρύνει την αγορά και διαχωρίζει τις γενεές, σημειώνοντας στο σημείο αυτό πως η κυβέρνηση «δεν νοιάζεται για τον ιδιωτικό αλλά μόνο για το δημόσιο τομέα». Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 καθώς, όπως είπε, «είναι παράλογο να μην έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ στην Κύπρο έχουν δέκα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε η ΝΔ δεν ζητά να γίνουν σύντομα εκλογές, «αφού είχαμε πρόσφατα», ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε την άποψή του ότι υπό την παρούσα κατάσταση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ