Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αποχώρησε ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη από την ΚΕΦΕ

Άλλη μία κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της πλευράς του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Έτσι φαίνεται πως νέος εμφύλιος ξεκινά στη Νέα Δημοκρατία, με την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών ( 13η Δεκεμβρίου) να είναι για άλλη μια φορά στον αέρα.

Ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου, έκανε πράξη την απειλή του και αποχώρησε από την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Η πλευρα Μεϊμαράκη θεωρεί οτι δεν καλύφθηκε απο την απάντηση που έλαβε απο τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στα ζητήματα που έθεσε με επιστολή του προς τον γραμματεα της ΝΔ ο εκπροςωπος του κ. Μεϊμαράκη κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Έτσι ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν μετέχει στην συνεδριαση της ΚΕΦΕ που είναι σε εξέλιξη αυτη την ωρα.

Στη Νέα δημοκρατία εκδηλώνονται αμφιβολίες για το αν θα είναι όλα έτοιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και, ως εκ τούτου, πληθαίνουν οι φωνές που τονίζουν πως πρωτίστως πρέπει να βρεθεί μία αξιόπιστη εταιρεία και δευτερευόντως να οριστεί η ημερομηνία, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες.

Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα τόσο της ημερομηνίας των εκλογών, όσο και της νέας εταιρείας που θα τις αναλάβει. Τα στρατόπεδα Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα διαμηνύουν πως πρέπει πάση θυσία να γίνουν την άλλη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, οι πλευρές Μειμαράκη και Μητσοτάκη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι εκλογές για λίγο αργότερα αρκεί να είναι αξιόπιστες.

Επικρατέστερη εταιρεία για να αναλάβει τις εκλογές θεωρείται η Vodafone ενώ συζητήσεις γίνονται και με τη Unisystem καθώς και με το τμήμα Call Center του OTE.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Μεϊμαράκη - Παπαμιμίκου

Με αποχώρηση από την ΚΕΦΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μειμαράκη στην περίπτωση που δεν απαντηθούν δύο ερωτήματα που έχουν θέσει. Το πρώτο αφορά την αγωγή η οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμα εναντίον της εταιρείας που προκέλεσε το εκλογικό «φιάσκο» και το δεύτερο αφορά το κώλυμα που έθεσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και αποχώρησε από την προεδρία της ΚΕΦΕ.

Στην επιδτολή που έστειλε ο Θ. Άμπατζόγλου προς τον Α. Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι.«Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε. »

ο γραμματέας του κόμματος Α. Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του Β. Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.

Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος - και για το δεύτερο θέμα, ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του Θ. Αμπατζόγλου

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου:

«Ελαβα σήμερα 30.11.15 την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή επιστολή σας την οποία φροντίσατε πριν μου τη στείλετε να τη δώσετε στη δημοσιότητα και με αυτή θέτετε δύο ζητήματα.

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εξ όσων έχω πληροφορηθεί έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δεύτερου ζητήματος, ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος. Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμαστε τη ΝΔ και την ιστορία της».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Αμπατζόγλου σχολίασε πως δεν θεωρεί την παραπάνω επιστολή ως απάντηση και για αυτό δεν προβλέπει να μπει στην ΚΕΦΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ