Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τηνανακεφαλαιοποίηση τωντραπεζών. Παρά τις αντιδράσεις και την ένταση που προκλήθηκα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης παραμέρισαν τις επιμέρους διαφορές τους και συμφώνησαν στην ανάγκη διασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε και το σύνολο των άρθρων εκφράζοντας επιφυλάξεις δια του εισηγητή της Χρήστου Σταϊκούρα για το πρώτο άρθρο σημειώνοντας «δίνετε μεγαλύτερο ρόλο στους Θεσμούς για την επιλογή μελών διακυβέρνησης του ΤΧΣ. Πολύ περισσότερο από ότι δινόταν στο παρελθόν με κίνδυνο των αφελληνισμό των τραπεζών».

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει «παρών» στο άρθρο 4 καθώς όπως είπε δεν έγινε δεκτή η τροπολογία Βενιζέλου για να περνούν από την Βουλή οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν το ΤΧΣ. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης σημείωσε το Ποτάμι καταψηφίζει το 2ο άρθρο « γιατί δεν έχει πρόνοια για μικροομολογιούχους» ενώ τέλος ο κ. Γιώργος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει όλα τα άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ