Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ταξίδι στο φεγγάρι με επιστροφή για 6 γυναίκες αστροναύτες

Στις αρχές Ιουλίου, το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Προβλήματα (ΙΒΜΡ) ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για "μαραθώνιο" έργο προσομοίωσης "Mars-500" που έλαβε χώρα κατά το 2011/12. Η νέα αποστολή, "Σελήνη-2015", θα προσομοιώνει ένα ταξίδι σε σεληνιακή τροχιά οκτώ ημερών μετ 'επιστροφής στη Γη.

Το πείραμα αυτό θα διαφέρει από τον εγχείρημα "Mars-500", όχι μόνο ως προς τη διάρκεια του, αλλά κυρίως λόγω της σύνθεσης του πληρώματος.

Η αποστολή "Σελήνη-2015", όλοι οι συμμετέχοντες θα είναι γυναίκες, που προέρχονται από το προσωπικό του ίδιου του ινστιτούτου (ΙΒΜΡ).

Στην ανακοίνωσή του, τον Ιούλιο, το ΙΒΜΡ έδωσε τα ονόματα από δέκα εθελόντριες από τις οποίες θα επιλεγεί το πραγματική πλήρωμα.



Όλα τα μέλη της αποστολής έχουν ισχυρή επιστημονική και ιατρική έρευνα ή υπόβαθρο και πολλές έχουν εργαστεί στον τομέα του διαστήματος ή στη σφαίρα της αεροπορικής ιατρικής, έχουν πραγματοποιήσει στενή συνεργασία με τους κοσμοναύτες πριν ή μετά από επισκέψεις στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το πρόγραμμα "Σελήνη-2015" ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στις 12:00.

Η αποστολή "Σελήνη-2015" περιληπτικά:

Αποστολή : Έξι γυναίκες επιστήμονες θα κάνουν ένα ταξίδι σε προσομοίωση στο φεγγάρι, κλεισμένες σε ένα περιορισμένο χώρο που είναι ίδιος με διαστημικό σκάφος.

Σκοπός: να μελετήσουν τον τρόπο που το γυναικείο μυαλό και το σώμα αντιδρά, στο περιορισμένο χώρο του διαστημικού σκάφους.

Συμμετέχοντες : Δέκα γυναίκες έχουν προεπιλεγεί οι οποίες είναι ειδικευμένες στους τομείς της φυσιολογίας, της ψυχολογίας, της καρδιολογίας, της οικολογίας, της βιολογικής φυσικής και της γενετικής.

Πότε: Ξεκίνησε στις 28 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Διάρκεια: Οκτώ ημέρες, που είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να μεταβούν στο φεγγάρι, να πραγματοποιήσουν μία τροχιά και να επιστρέψουν πίσω.


dailymail.co.uk
sdtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ