Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτικά τέλη και κόστος ανακύκλωσης «καίνε» τα συνεργεία αυτοκινήτων

Η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις προτεραιότητες του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες» προκειμένου οι επιχειρήσεις της περιοχής να βγουν από το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό έχει ανοίξει ένα νέο κύκλο επαφών με εκπροσώπους επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων του νομού, όπως ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιόκτητων Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Ν. Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του ΣΕΘ συναντήθηκε πρόσφατα με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συγκεκριμένου συλλόγου και συζήτησαν κρίσιμα θέματα για τον κλάδο επισκευής αυτοκινήτων όπως το αυξημένο κόστος ανακύκλωσης και καταστροφής για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων (λιπαντικά, υγρά φρένων κλπ.), αλλά και ο όγκος των δεξαμενών που υποχρεούνται να διατηρούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο χώρο τους. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ακόμη τα αυξημένα δημοτικά τέλη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου τα δημοτικά τέλη για τα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων αγγίζουν περίπου το 60% του συνολικού ποσού που χρεώνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τέλος, συζητήθηκε ο οικονομικός περιορισμός σε εμβάσματα, αναλήψεις και πληρωμές λόγω των capital controls που –όπως τονίστηκε- οδηγεί στην συρρίκνωση της οικονομίας και κατ΄ επέκταση των επιχειρήσεων. Απόρροια του περιορισμού κεφαλαίων αποτελεί και η αναγκαιότητα προμήθειας και εγκατάστασης και στα συνεργεία αυτοκινήτων, μηχανημάτων αποδοχής πληρωμών μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών με το κόστος να αποδεικνύεται για άλλη μία φορά δυσβάστακτο για τους επαγγελματίες, αφού εκτός από το υψηλό κόστος προμήθειας για κάθε συναλλαγή υψηλό είναι και το κόστος αγοράς αυτών των μηχανημάτων από τις τράπεζες.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες», Γιώργος Ιωαννίδης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων με επιστολές και παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ