Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνελήφθη ο Λιακουνάκος -Που εμπλέκονται Άκης και Σμπώκος

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να διακίνησε μαύρο χρήμα 1,6 εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο και αφορά το σύστημα Embraer από την σουηδική εταιρεία Ericsson, ένα σύστημα που θα δινόταν στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων μετά την κατακύρωση τη σύμβασης για το αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και έλεγχου αξίας 540 εκατ. ευρώ.

Αποκαλύψεις για την υπόθεση είχε κάνει το πρώην στέλεχος της Ericsson Ολοφ Νέλσεν που φέρεται να ήταν ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της σουηδικής εταιρείας.

Πριν λίγες μέρες η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατσάνη, με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη για κακούργημα συνολικά 18 άτομα, ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό, που φέρεται να ζημίωσε το Ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε πάντως τον Δεκέμβρη του 2013 όταν ο Αντώνης Κάντας ομολόγησε μίζες 15 εκατομμυρίων και ισχυρίστηκε πως ο κ. Λιακουνάκος τον δωροδόκησε αφήνοντας ένα σακ βουαγιάζ με 600.000 ευρώ στο γραφείο στο ΥΠΕΘΑ. Τότε ο επιχειρηματίας εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως «ουδέποτε συνάντησε τον κατηγορούμενο κ. Κάντα στο γραφείο του, γεγονός που ευχερώς αποδεικνύεται από τα τηρούμενα βιβλία Πύλης του ΥΕΘΑ/ΓΔΕ, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε του προσέφερε σε μετρητά 600.000 ευρώ και μάλιστα σε περίοδο (Δεκέμβριος 2001) που το ευρώ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Επικράτεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ