Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η φασιστική παράγραφος που πέρασε απαρατήρητη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την περασμένη εβδομάδα, πριν καν την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το υπουργείο των Οικονομικών αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει μια απαράδεκτη ανακοίνωση, με μια φασιστικού τύπου πέμπτη παράγραφο, η οποία πέρασε εντελώς απαρατήρητη.

Προκειμένου να απαντήσει σε διάφορα δημοσιεύματα περί της επικείμενης φοροκαταιγίδας, οι κύριοι αυτοί δεν περιορίστηκαν σε μια απλή διάψευση και υπενθύμιση του μνημονίου - που έφεραν στη χώρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, επειδή ο πρώτος δεν μπόρεσε να τα βρει εγκαίρως με τις συνιστώσες του.

Μίλησαν και για «προπαγάνδα καταστροφολογίας και μηδενισμού» στην οποία «ορισμένοι» επένδυσαν, όπως αναφέρεται, και προεκλογικά και τώρα- κάτι που δεν είναι της αρμοδιότητας του υπουργείου των Οικονομικών να κρίνει.

Και πρόσθεσαν και την εξής (πέμπτη) και άκρως φασιστική παράγραφο:

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας. Όσοι διαφωνούν, ας καταλάβουν επιτέλους την ετυμηγορία των πολιτών στις 20.9.15 και ας προσαρμόσουν επιτέλους την πολιτική τους στα νέα δεδομένα».

Τι είπαν δηλαδή με τον πλέον επίσημο τρόπο;

Ότι από τη στιγμή που ψήφισε ένα τμήμα του πληθυσμού (περί το 39% αν προσθέσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ, αλλά κάτω από 22% αν υπολογίσουμε την θηριώδη αποχή που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις) όλοι οι υπόλοιποι –λαός και Τύπος – πρέπει να το… βουλώσουν.

Δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με την φασιστική αυτή παράγραφο, ούτε να διαφωνούν, ούτε να διαμαρτύρονται, ούτε να υπάρχουν ρεπορτάζ, ούτε να υπάρχει αρθρογραφία.

Και, όπως επίσης αναφέρεται, οφείλουν κι’ από πάνω να προσαρμόσουν την πολιτική τους στα νέα δεδομένα!

Με τη διαφορά πως όλοι γνωρίζουν πού καταλήγουν τα πειράματα νεοφασισμού!


Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ