Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κραυγή αγωνίας από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί στο Νοσοκομείο μας ελλείψεις σε υγειονομικό αναλώσιμο υλικό (εξεταστικά γάντια, βαμβάκι, γάζες, υγρό σαπούνι), σε εξειδικευμένα υλικά χειρουργείου (βηματοδότες) και στη σίτιση των ασθενών .

Η επάρκεια των ανωτέρω αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της μονάδας μας .

Το πρόβλημα των ελλείψεων εντοπίζεται στην μη πραγματοποίηση διαγωνισμών για μακρύ χρονικό διάστημα με δυσάρεστο επακόλουθο τη διακύβευση της υγείας και της ζωής των ασθενών .

Γιατί αλήθεια δεν ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ;

Ποιοι ευθύνονται ;

Το πρόβλημα της έλλειψης υλικών σε συνδυασμό με αυτό της έλλειψης προσωπικού (κυρίως νοσηλευτικού , τραυματιοφορέων , προσωπικού φύλαξης ) και συνεπικουρούμενο με το γολγοθά της προσπάθειας να εξασφαλίσει ένας ασθενής ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου δημιουργούν μια εικόνα που κάθε άλλο παρά αρμόζει σε σύστημα παροχής Δημόσιας Υγείας όπως ευαγγελίζεται η κορυφή της πυραμίδας.

Πρέπει κάποιοι να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους της Δημόσιας Υγείας που δεν είναι άλλοι από την υγεία και ασφάλεια του κάθε νοσηλευόμενου πολίτη και όχι ο εξαναγκασμός του να οδηγηθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Δ.Σ.
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ