Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Die Welt: «Βαρουφάκης, η Κιμ Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής»

Ποιος του είπε... 'Γνωρίζω ότι είσαι άθεος, αλλά εγώ θα προσευχηθώ για σένα!'

Στον πρώην υπουργό Οικονομικών αναφέρεται εκτενώς η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της, σχολιάζοντας τις κινήσεις του με καυστικό, σχεδόν σατιρικό ύφος.

«Παρακαλώ διαβάστε αυτό το κείμενο παρ' ότι μιλάει για τον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνει και τον χαρακτηρίζει «υπουργό Οικονομικών μικρής διάρκειας που μεταλλάχτηκε σε διεθνή σελέμπριτι» και «Κιμ Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής».

Στη συνέχεια αναφέρεται στη συνέντευξη 31 σελίδων που παραχώρησε ο Γ. Βαρουφάκης στο αμερικανικό περιοδικό New Yorker που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Δευτέρα. Σε αυτήν ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι βουλευτής των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών πήγε την ημέρα πριν τον δημοψήφισμα στο σπίτι του για να του πει 'Δεν πιστεύω σε αυτά που σας κάνουμε' και 'Γνωρίζω ότι είσαι άθεος, αλλά εγώ θα προσευχηθώ για σένα!'. Τέλος ο δημοσιογράφος παροτρύνει τον εν λόγω βουλευτή να αποκαλυφθεί, αφού όπως γράφει, εάν δεν το κάνει ο ίδιος, ο Βαρουφάκης θα το κάνει σίγουρα κάποια στιγμή.

Πηγή: DW

Ο γερμανικός Τύπος «τρολάρει» τον Βαρουφάκη: «Αποχώρησε; Πλάκα μου κάνεις!»

«Ο Βαρουφάκης έχει αποχωρήσει; Πλάκα μου κάνεις!», γράφουν οι Πέτερ Μάξβιλ και Βανέσα Στάινμετς, δύο αρθρογράφοι του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχολιάζοντας τις κινήσεις του τέως υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτησή του.

Ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί όταν παραιτούνται, αποσύρονται από τη δημόσια ζωή, ο τέως υπουργός Οικονομικών κυνηγά τη δημοσιότητα, σχολιάζουν στο άρθρο τους εξηγώντας τον συλλογισμό τους.

Όσοι αποφασίζουν να αποχωρήσουν από το αξίωμά τους, είτε απλά ξεκουράζονται, είτε γράφουν ένα βιβλίο, υπάρχουν και αυτοί που πηγαίνουν που πηγαίνουν κοντά στη φύση. Όμως, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, από την ώρα που ανακοίνωσε ότι παραιτείται, δεν σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και συνεχώς γράφει μηνύματα στο Twitter.

«Υπάρχουν πολιτικοί που εξαφανίζονται από την δημόσια ζωή μετά την παραίτησή τους για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να αποβάλουν το άγχος , κάνουν πεζοπορία είτε γράφουν τα απομνημονεύματά τους. Και υπάρχουν τύποι σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:

«Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες , ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών, όμως από την δημόσια ζωή δεν έχει φύγει, μέχρι στιγμής. Σχεδόν καθημερινά κάθεται σε τηλεοπτικά πλατό , γράφει μηνύματα στα social media αλλά και άρθρα σε εφημερίδες ενώ αφήνει να τον επισκεφθούν δημοσιογράφοι από μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι του περιοδικού "Spiegel".

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του μίλησε για τους δεσμούς του με τη Γερμανία, για το ότι του αρέσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και η Γερμανίδα τραγουδίστρια, Νίνα Χάγκεν.

Μου αρέσει ο Βόλφγκανγκ, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης σε χθεσινή συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, με το περιοδικό Spiegel να αναπαράγει το κολακευτικό σχόλιο του τέως υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για τον πρώην Γερμανό ομόλογό του.

Σε δύο συνεντεύξεις του, η μία στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Zeit αλλά η άλλη στο γερμανικό περιοδικό Stern , ο Γ. Βαρουφάκης έσπευσε να επισημάνει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Γερμανία από τότε που ήταν μικρός, ότι άρχισε να μαθαίνει την γερμανική γλώσσα από την ηλικία των τριών ετών αλλά και τα υπέροχα καλοκαίρια που πέρναγε στη νότια Γερμανία με την οικογένειά του, την περίοδο της δικτατορίας. Και βεβαίως για την αγαπημένη του τραγουδίστρια, Νίνα Χάγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ