Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Building Your Dream (video)

Γράφει ο Μάνος Ράλλης
Η Ferrari 250 Testarossa του 1959 είναι ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά αυτοκίνητα που υπήρξαν ποτέ. Βασικότερη αιτία η παραγωγή που έφτασε μόλις τα πέντε κομμάτια ενώ επιπλέον οι νίκες τους στους αγώνες ανά τον κόσμο με οδηγούς θρύλους όπως οι Juan Manuel Fangio και Graham Hill.

Ο Peter Giacobbi είχε όνειρο ζωής να αποκτήσει μία Ferrari 250 Testarossa όμως κόλλησε τόσο στην σπανιότητά της όσο και στην τιμή της που μπορεί να ξεπεράσει και τα 35.000.000$...

Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει έναν άλλο, επίσης δύσκολο και δαπανηρό τρόπο. Βρήκε ένα σασί που είχε κατασκευάσει η Ferrari αλλά δεν μονταρίστηκε ποτέ. Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι καθώς το δύσκολο είναι τα υπόλοιπα που κυριολεκτικά δεν υπάρχουν. Έτσι ο Giacobbi κατασκεύασε καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν κάθε τι από την 250 Testarossa. Τα όργανα, τα φωτιστικά σώματα, τα μπουτόν, τις εξατμίσεις κτλ. Το μόνο που δε μπορούσε να φτιάξει ήταν βεβαίως ο 3.0 V12 των 300ps καθώς και αυτοί με τη σειρά τους είναι ελάχιστοι στον πλανήτη. Η λύση ήταν να πάρει έναν 4.4 V12 και να τον τροποποιήσει ώστε να μοιάζει ίδιος με τον 3.0.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει σε κάθε σημείο τον Peter Giacobbi για την επιλογή του. Αν θα την άλλαζε για μία γνήσια; Όπως λέει και ο ίδιος στο βίντεο όχι καθώς η δική του Ferrari 250 Testarossa είναι το όνειρό του.


Μας το κοινοποίησε το highoctane.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ