Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Φοράτε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού; Δείτε το στον πίνακα!

Το πόσο καλά εφαρμόζει στο αντρικό μόριο ένα προφυλακτικό, αλλά και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό για να αποφευχθεί μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή μια λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, εξαρτάται από το σωστό μέγεθος.

Ωστόσο, αρκετοί δε δίνουν σημασία στο μέγεθος όταν πρόκειται να αγοράσουν προφυλακτικά ή –ακόμη χειρότερα– συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ακόμη κι αν διαπιστώσουν ότι η εφαρμογή δεν είναι ιδανική. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι η ερωτική συνεύρεση θα πρέπει να συνεχιστεί άνευ προστασίας, αλλά ότι πρέπει να διακοπεί.

Οι κίνδυνοι...

Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ φαρδύ είναι πολύ πιθανό να φύγει κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ αν είναι πολύ στενό (είτε στην άκρη είτε στη βάση) είναι πολύ πιθανό να σπάσει.

Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ κοντό και δεν καλύπτει το αντρικό μόριο ως τη βάση του μπορεί να μεταφερθούν σωματικά υγρά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το σωστό μέγεθος...

Το σωστό μέγεθος του προφυλακτικού δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη προστασία αλλά και περισσότερη απόλαυση για τους δύο συντρόφους.

Προσοχή: Για να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος προφυλακτικού θα πρέπει να υπολογίσετε κυρίως το πάχος του πέους αλλά φυσικά και το μήκος (σε στύση) και σε δεύτερη φάση να λάβετε υπ' όψιν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το προφυλακτικό (ορισμένα είναι πιο ελαστικά από άλλα).

Ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για υπολογίσετε το μέγεθος του προφυλακτικού που πρέπει να επιλέξετε.

Θα πρέπει να... πειραματιστείτε με μάρκες και είδη ώστε να καταλήξετε στο προφυλακτικό που εφαρμόζει ιδανικά και καλύπτει απόλυτα τις δικές σας ανάγκες.




onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ