Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (video)

Ακόμη και τον εαυτό του κατάφερε να μπερδέψει χθες ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης. Μέσα σε ένα απόγευμα απέκλεισε τα capital controls που τελικά επέβαλε.

Στις 14:30 χθες το μεσημέρι ο Γιάννης Βαρουφάκης twittαρε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα σύντομο μήνυμα: «Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την ίδια την έννοια».


Νωρίτερα και σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του στο BBC και απαντώντας αν θα ανοίξουν αύριο οι ελληνικές τράπεζες και θα επιβληθούν capital controls, απαντούσε:

«Αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε απόψε με τις αρμόδιες αρχές σε Αθήνα και Φρανκφούρτη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «αποκρουστικό» το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης κεφαλαίων προς τις τράπεζες και πρόσθεσε ότι «αν αυτό συμβεί, η Ευρώπη θα έχει αποτύχει».

Μετά απ' όλα αυτά ο Γιάννης Βαρουφάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, όπου αποφασίσθηκε η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και «αργίας των τραπεζών» και στις 3 τα ξημερώματα εκδόθηκε η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Δείτε στο 25:15 του βίντεο τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να λέει ότι δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα:

Και εδώ το tweet που χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα «τονωτική ένωση στην ευρωζώνη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ