Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Oλάντ: Ευρώ ή δραχμή το δίλημμα στο δημοψήφισμα

«Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο Γάλλος πρόεδρος που μέχρι πρότινος εξέφραζε την πεποίθηση ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, κάνει στροφή 180 μοιρών καθώς εκτιμά και αυτός ότι έχει ανοίξει η κερκόπορτα για Grexit.  O Φρανσουά Ολάντ είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη θωράκιση της Ευρωζώνης, ενώ επισήμανε ότι «το ελληνικό δημοψήφισμα είναι μια εθνική επιλογή». Ο ίδιος είπε «ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα» εκτιμώντας ότι «σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα».  Η Γαλλία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ελληνική κρίση, τόνισε σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμπολίτες του για τις συνέπειες μπορεί να έχουν στην γαλλική οικονομία οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Γαλλία είναι πιο ισχυρή από ό, τι πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα, πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι λυπάται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες.

Με ένα «όχι» του ελληνικού λαού θα είναι δύσκολη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ