Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ξενοδοχεία που κάποτε ήταν... φυλακές!

Σημαντικό κομμάτι των διακοπών είναι η διαμονή σε ένα ποιοτικό ξενοδοχείο με πολλές ανέσεις που θα σας κάνει να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.
Αν είστε λοιπόν, από εκείνους που θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για το μέρος διαμονής πριν προβούν σε οποιαδήποτε κράτηση, θα σας ενδιέφερε να μάθετε ότι μερικά από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία, στην πραγματικότητα υπήρξαν κάποτε φυλακές.

Έτσι, το δωμάτιο στο οποίο μένετε θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν κελί φυλακής πριν χρόνια. Είναι εκπληκτικό το πώς ένα κτίριο που ήταν κάποτε σπίτι για εγκληματίες, θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με στιλ για απαιτητικούς παραθεριστές.

Δείτε παρακάτω 10 όμορφα ξενοδοχεία που κάποτε υπήρξαν φυλακές.

5. Celica

Το Celica είναι ένα ξενώνας στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η τοποθεσία ήταν στο παρελθόν φυλακή. Είναι γνωστό για τα οικονομικά δωμάτια και τη βολική τοποθεσία, και είναι ειδικά για νέους ταξιδιώτες που θέλουν να δουν τη Σλοβενία χωρίς να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα. Ο ξενώνας άνοιξε επίσημα το 2003, μετά από μια δεκαετία σχεδιασμού και καλλιτεχνικής αποκατάστασης. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο ξενώνας Celica ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.

4. Four Seasons (Τουρκία)

Αυτό το πανέμορφο ξενοδοχείο στην Τουρκία στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνταν ως οθωμανική φυλακή. Το ξενοδοχείο διαθέτει νεοκλασικό σχεδιασμό και διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Η εγκατάσταση κάποτε φιλοξενούσε κομμουνιστές ηγέτες και μυθιστοριογράφους. Το 1992, από οθωμανική φυλακή μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Το 1996, η μετατροπή ήταν πλήρης και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν όλες τις πολυτελείς ανέσεις.

3. Ξενοδοχείο Liberty Boston

Αυτό το φανταχτερό ξενοδοχείο ήταν προηγουμένως φυλακή της Βοστώνης. Η εγκατάσταση είναι γνωστή για το φωτισμό και τη διακόσμηση. Το ξενοδοχείο διαθέτει μπαλκόνια με πολλά μέρη για να χαλαρώσετε και να δείτε το λιμάνι. Οι παροχές περιλαμβάνουν 24ωρη υπηρεσία δωματίου, υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων και δωρεάν Wi-Fi. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1851, αλλά στη δεκαετία του 1970, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν λόγω των ακατάλληλων συνθηκών. Είχε αναφερθεί ότι οι συνθήκες ήταν κατά παράβαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των κρατουμένων και εκείνοι μεταφέρθηκαν στη φυλακή Suffolk County το 1990.

2. Canadian Youth Hostel

Ο ξενώνας στην Οτάβα υπήρξε η φυλακή της κομητείας Carelton. Η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους νέους που θέλουν να «περάσουν μια νύχτα στο κρατητήριο» με ένα συναρπαστικό τρόπο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν πρωινό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, η οποία περιλαμβάνει καφέ, ψωμάκια, φρούτα και αυγά. Υπάρχει επίσης δωρεάν Wi-Fi.

1. Het Arresthuis

Ευρισκόμενο στην Ολλανδία υπήρξε κάποτε σπίτι για 105 κρατούμενους. Από τότε έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο για όσους κάνουν διακοπές στην Ολλανδία. Ορισμένα στοιχεία θυμίζουν ακόμα φυλακή. Οι άνετοι καναπέδες στο λόμπι είναι επίσης εκεί για να προσθέσουν την ολλανδική γοητεία στο ξενοδοχείο και τα πατώματα έχουν γίνει εκ νέου για να δώσουν στον τόπο μια κομψή, βιομηχανική αίσθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ