Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πανεπιστημιακοί: Η επιλογή της Ελλάδας εκτός Ευρώπης είναι καταστροφική

«Ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η χώρα μας συνέβαλε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αποκόμισε σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων η Παιδεία, η Έρευνα και η Τεχνολογία, τομείς οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου μας»

Οι πανεπιστημιακοί με ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μελών ΔΕΠ σε ανακοίνωσή τους τονίζει ότι «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με τη σαφή και έμπρακτη αποδοκιμασία της καταστροφικής επιλογής του απομονωτισμού κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.»

Και συγκεκριμένα η ΠΟΣΔΕΠ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η χώρα μας συνέβαλε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αποκόμισε σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων η Παιδεία, η Έρευνα και η Τεχνολογία, τομείς οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου μας.

Τις επόμενες ημέρες κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ναι ή όχι στα μνημόνια, ναι ή όχι στη λιτότητα. Ψηφίσαμε για αυτό στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και είδαμε το αποτέλεσμα. Την επόμενη Δευτέρα, αν υπερψηφιστεί το «όχι», δεν θα βελτιωθεί δια μαγείας η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε θα διευρυνθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Μπορεί όμως να επιδεινωθεί. Επειδή οι αδιευκρίνιστες εξελίξεις μετά από ενδεχόμενο «όχι» απειλούν ευθέως την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και μεταξύ άλλων απειλούν άμεσα τη συμμετοχή των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας, η οποία διασφαλίζει

· τη διεθνή αναγνώριση των ελληνικών ακαδημαϊκών τίτλων,
· τη σταδιοδρομία και την κινητικότητα των Ελλήνων φοιτητών, καθηγητών και ερευνητών,
· τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά δίκτυα και προγράμματα που χρηματοδοτούνται από ταδιαρθρωτικά ταμεία και τα κοινοτικά προγράμματα,
· τις δυνατότητες εργασιακής απασχόλησης των πτυχιούχων μας σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι η επιλογή μιας Ελλάδας εκτός Ευρώπης είναι καταστροφική, οδηγεί τονεκπαιδευτικό και ερευνητικό ιστό της χώρας μας σε επιστημονικό και οικονομικό μαρασμό και την πλήρηαπομόνωση, ακυρώνει τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενεών και υποθηκεύει το μέλλοντης νέας γενιάς για τις επόμενες δεκαετίες.

Και τονίζεται: «Στις κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν, όλοι μαζί, σε ένα κλίμα συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας, οφείλουμε να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με τη σαφή και έμπρακτη αποδοκιμασία της καταστροφικής επιλογής του απομονωτισμού κατά το δημοψήφισμα της5ης Ιουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ