Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Στον «αέρα» τα συμβόλαια των παικτών - Οι ελληνικές ΠΑΕ σε στάση αναμονής λόγω δημοψηφίσματος

Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν φυσικό να επηρεάσει τις εξελίξεις και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ανησυχία των μάνατζερ των ποδοσφαιριστών έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες, σε μια μορφή πίεσης προς τους προέδρους των ελληνικών συλλόγων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Goal», οι παράγοντες των ελληνικών συλλόγων δέχονται τηλεφωνήματα από τους εκπροσώπους των ξένων ποδοσφαιριστών, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό αφορά κυρίως τα συμβόλαια των παικτών, αφού σε ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα υπάρξει αλλαγή και στην πληρωμή τους, με την ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή. Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι μάνατζερ για να διασφαλίσουν τους πελάτες τους, ζήτησαν να μεταφερθεί στους προέδρους των ΠΑΕ το αίτημα να υπογραφούν νέα συμβόλαια, στα οποία θα περιλαμβάνεται απαραίτητα ο όρος: «Σε περίπτωσης αλλαγή του νομίσματος της χώρας, ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να πληρώνεται στο νόμισμα που προβλέπεται στην τρέχουσα συμφωνία».

Παράλληλα, ζητούν οι πληρωμές να γίνονται σε λογαριασμό του εξωτερικού και περιμένουν οι αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, ώστε να είναι διασφαλισμένοι στην περίπτωση που σημειωθεί κάποια αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα.

Πρόβλημα, όμως, υπάρχει και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού, καθώς στην περίπτωση που η χώρα βγει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα πάψουν να θεωρούνται κοινοτικοί (ούτε καν κοινοτικοί δεύτερης ζώνης, που αφορά παίκτες που είναι υπό ένταξη)!

Μάνατζερ ξένων παικτών ψάχνουν τις διοικήσεις των ΠΑΕ, ζητώντας άμεση αλλαγή των συμβολαίων και να καταβάλλονται τα συμφωνημένα σε ευρώ, ακόμα κι αν υπάρξουν εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ