Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ιδρώνετε πολύ;

Ο ιδρώτας είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με το iatropedia, διάφορες καταστάσεις οι οποίες ευθύνονται γαι την υπερβολική εφίδρωση. Δείτε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες.

Ζέστη και υγρασία

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τότε οι ιδρωτοποιοί αδένες (περίπου 2,6 εκατομμύρια) παράγουν ιδρώτα.

Η εφίδρωση είναι ένας φυσικός τρόπος του οργανισμού για να σας κρατήσει δροσερούς.

Θυμός και νεύρα

Όταν θυμώνετε, το σώμα σας φτάνει σε οριακό σημείο και απελευθερώνει τις ορμόνες του στρες που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση.

Υπερβολική άσκηση

Η εντατική γυμναστική και προπόνηση προκαλεί εφύδρωση. Επειδή μπορείτε να χάσετε υγρά όταν ιδρώνετε - ειδικά όταν κάνει ζέστη - θα πρέπει να μείνετε ενυδατωμένοι.

Τρέχουν οι προθεσμίες

Όποιος χάσει μια προθεσμία εργασία ή μιλά σε ένα ακροατήριο το στρες, το άγχος και η αμηχανία μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε. Το συναισθηματικό στρες ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες στις παλάμες των χεριών και τα πέλματα των ποδιών σας.

Πυρετός

Όταν είστε άρρωστοι, ο εγκέφαλός σας αυξάνει τον θερμοστάτη του σώματός σας. Αμέσως θα αισθανθείτε κρύο και ρίγος , και όταν αρχίσει να πέφτει θα ιδρώνετε.

Αίσθημα αδιαθεσίας

Κάποια αδιαθεσία μπορεί να σας κάνει να ιδρώνετε, και όχι μόνο επειδή έχετε πυρετό. Η εφίδρωση μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της στηθάγχης - σχετίζεται με την καρδιά του πόνου στο στήθος - και καρδιακή προσβολή. Λοιμώξεις, ο διαβήτης, και υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα όλοι μπορούν να σας κάνει να ιδρώσετε. Ορισμένες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και το AIDS, μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Αν είστε εφίδρωση πολύ και αφορά, δείτε το γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ