Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η λίστα με τα 2000 ονόματα της παράλληλης δομής στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 30 Μαΐου 2015 Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης

                                 Aytunç ERKİN

Η λίστα με τα 2000 ονόματα της παράλληλης δομής, δημιούργησαν τον έρπητα ζωστήρος

Στο βιβλίο με τίτλο «η εκδίκηση των Ιμάμηδων» του δημοσιογράφου Ντεμιράγ, το οποίο εξηγεί την παράλληλη δομή μέσα στις ΤΕΔ, υποστηρίζεται ότι το 2014 που ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Νεζντέτ Οζέλ είχε πάρει άδεια λόγω αδιαθεσίας από τον έρπητα ζωστήρος, αυτό ήταν αποτέλεσμα του άγχους που διακατείχε τον Αρχηγό, μετά τις συνομιλίες του με τον Ερντογάν.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Νεζντέτ Οζέλ, στις αρχές Ιουλίου του 2014 είχε λάβει την «ετήσια άδειά» του και πηγές της πρωθυπουργίας είχαν κάνει λόγο ότι έλαβε άδεια για ν’ αναπαυτεί, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση αυτή η ανάπαυση. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου στην πρωθυπουργία, για το θέμα «Ιράκ – Συρία», και ενώ αναμένονταν να έρθει ο Στγός Οζέλ, στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε ο Α/ΓΕΣ Στγός Χουλουσί Ακάρ και όπως έγινε γνωστό ο Στγός Οζέλ νοσηλεύονταν στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, λόγω αδιαθεσίας του από τον έρπητα ζωστήρος, του οποίου η μεγαλύτερη αιτία που το δημιουργεί , είναι το άγχος. Γιατί όμως ο Α/ΓΕΕΘΑ ζει μέσα σε άγχος? Ιδού η απάντηση:

Η λίστα δόθηκε από την ΜΙΤ

Ο αρθρογράφος της εφημερίδος «Γενί Τσάγ» (Νέα Εποχή) Γιαβούζ Σελίμ Ντεμίραγ, ο οποίος το 1978 είχε φοιτήσει στο στρατιωτικό λύκειο του Κούλελι και το 1985 τον απέβαλαν από τη ΣΣΕ, τώρα εργάζεται στην εφημερίδα και την περασμένη εβδομάδα στα ράφια των βιβλιοπωλείων κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Η εκδίκηση των Ιμάμηδων / Η δομή των Τζεμαάτ (Πιστοί του Φετουλάχ Γκιουλέν) στις ΤΕΔ», στο οποίο εξηγεί τους λόγους του «άγχους» στο οποίο βρίσκεται ο Οζέλ.

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιαβούζ Σελίμ Ντεμίραγ

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ντεμίραγ, η ΜΙΤ συνέταξε μια λίστα σχετικά με την «παράλληλη δομή», στην οποία υπάρχουν περί τα 2000 άτομα Αξκοί και κυρίως υπαξκοί, την οποία γνωστοποίησε στο ΓΕΕΘΑ, ενώ το σχετικό φάκελο τον έδωσαν στον Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια τον έδωσε στον Οζέλ.

«Εδώ δεν υπάρχουν αποδείξεις»

Σ’ αυτό το σημείο , διαβάζουμε από το βιβλίο του Ντεμίραγ, τις παρακάτω λεπτομέρειες από τη λίστα με τα 2000 ονόματα που επέδωσε ο Χακκάν Φιντάν (πρώην Αρχηγός της ΜΙΤ) στον πρωθυπουργό Ερντογάν, σχετικά με την «παράλληλη δομή»:

«Ο Ερντογάν και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Νεζντέτ Οζέλ, άρχισαν μεταξύ τους τη συνομιλία, χωρίς να έχουν πάρει μαζί τους συμβούλους και υπασπιστές. Ο Οζέλ, μελέτησε προσεκτικά το φάκελο που έβγαλε ο πρωθυπουργός από την τσάντα του. «Αξιότιμε πρωθυπουργέ μου εδώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία. Είναι μια δουλειά που δεν αποδεικνύεται. Δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει κάτι νομικά…» και ο Ερντογάν κοφτά απάντησε: «Ο οργανισμός, είναι δικός σας οργανισμός… Βρείτε κάτι… Λες και αυτοί είχαν βάλει αποδεικτικά στοιχεία στη Σηλυβρία? Αυτά τα έφερε η Αστυνομία. Ο Αλλάχ να προστατέψει το Στρατό μας από τη φθορά». Με αυτά τα λόγια του πρωθυπουργού, ολοκληρώθηκε η συνάντηση.

Τα φρύδια του Οζέλ συνοφρυώθηκαν

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Ντεμίραγ αναφέρεται πως όταν ο Οζέλ έφυγε δίπλα από τον Ερντογάν, «κατά πάσα πιθανότητα» η πίεσή του είχε εκτοξευτεί, γράφει ότι τον έπιασε πονοκέφαλος και συνεχίζει:

«Όταν πήγε στο Επιτελείο, τα φρύδια του ήταν συνοφρυωμένα. Με γρήγορα βήματα μπήκε στο υπηρεσιακό του γραφείο, παρήγγειλε έναν καφέ χωρίς ζάχαρη και διέταξε να πάει στο γραφείο του ο νομικός του σύμβουλος. Στη συνέχεια ζήτησε για την επόμενη ημέρα, να προσκληθούν σε γεύμα ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Κλάδων. Στο γεύμα ο Α/ΓΕΣ Στγός Χουλουσί Ακάρ αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εκλήθη να παραβρεθεί στη συνάντηση με τον πρόεδρο Γκιούλ. Ο Οζέλ επί σειρά ετών, δεν πήγε διακοπές ούτε με την οικογένειά του και για πρώτη φορά δεν συμμετείχε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση (με τον πρόεδρο). Φυσικά λόγω του «άγχους και της στενοχώριας», καταλήφθηκε από έρπητα ζωστήρος.


Μας το κοινοποίησε ο Φραγκούλης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ