Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής & ο ξένος Τύπος

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 - 7 μ.μ. - Raphael Hall, Κολλέγιο Ανατόλια
Το Δίκτυο Ναυαρίνο σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ξένος Τύπος” του Δημήτρη Καιρίδη που οργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στο Raphael Hall (Κολλέγιο Ανατόλια) και ώρα 7 μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν μαζί με το συγγραφέα ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας & Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Μπότσιου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σπύρος Σφέτας. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύα Μέρτζου.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σημάδεψε την πορεία της μεταπολεμικής Ελλάδας και πιστώνεται με μεγάλες εθνικές επιτυχίες, όπως η οικονομική της ανάπτυξη, η εγκαθίδρυση ενός σταθερού δημοκρατικού πολιτεύματος και η ένταξη της χώρας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Το έργο και η κληρονομιά του συνεχίζουν να παραμένουν επίκαιρα και να εμπνέουν, ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η μελέτη «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ξένος Τύπος» πρωτοτυπεί, γιατί παρακολουθεί τη διαδρομή του Έλληνα ηγέτη μέσα από τις ανταποκρίσεις και τα σχόλια του ξένου Τύπου. Με τον τρόπο αυτό, η δράση του αλλά και η ελληνική περίπτωση συνολικά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο και αντιπαραβάλλονται με τις εμπειρίες άλλων λαών.

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός σύμβουλος του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”. Από το 2002 διευθύνει τη “Θερινή Ακαδημία Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Ολυμπίας” και από το 2009 το Δίκτυο Ναυαρίνο στη Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν διετέλεσε καθηγητής στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής” στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του έχουν τίτλο: Εθνικισμός και Εθνοτικές Συγκρούσεις στα Βαλκάνια-Θεωρία και Πράξη, Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2015, Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012 (επιμ.), Θεσσαλονίκη: Επίκεντρο, 2015, The Historical Dictionary of Modern Greece, London: The Scarecrow Press, Inc., 2009, και Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική και η Συντηρητική Αντεπανάσταση, Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2008.

Είσοδος ελεύθερη 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δίκτυο Ναυαρίνο, Απελλού 3 (ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-15.00) Τ: 2310 260 322 | F: 2310 260 332 | Ε: aspakyriaki@navarinonetwork.org

Το Navarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και είναι μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το ΝΝ είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ