Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΣΑΜΟΣ: ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου
Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των επιγείων δυνάμεων Πυρόσβεσης της Σάμου και των εθελοντικών πυροσβεστικών ομάδων τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δυσπρόσιτη και δασώδη περιοχή του Ποταμίου Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, η συνολική αποτίμηση των καμένων στρεμμάτων δεν ξεπερνά τα 200, πράγμα που καταδεικνύει την υψηλή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αλλά και την αμεσότητα στο επιχειρείν.

«Μέσα από μοναπάτια αγριοκάτσικων περνούσαμε τις μάνικες για να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές ή και αγροικίες…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εθελοντής πυροσβέστης κ. Μανώλης Χρήστου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Σάμου.

«Ακροβατώντας σε περιοχές απάτητες κατάφεραν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές της Σάμου να θέσουν υπό έλεγχο μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά, κυρίως λόγω της πυκνής βλάστησης αλλά και ανέμων εντάσεως έως και 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή…» τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, εθελοντής πυροσβέστης και ο ίδιος.

Σημειώνεται πως στην όλη επιχείρηση κατάσβεσης κύριο ρόλο διαδραμάτισαν οι επίγειες δυνάμεις καθώς τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη βάση της Ελευσίνας που έσπευσαν σε βοήθεια, κατόρθωσαν να προβούν μόνο σε δύο ρίψεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να αποφευχθεί η όποια αναζωπύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ