Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Θωμάς Κοροβίνης στους Επίμονους Θεσσαλονικείς

Τον συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για το έργο του, στο οποίο η πεζογραφία ανανεώνεται με υλικά που κομίζει η προσέγγιση του δημιουργού στην ιστορική και λαογραφική έρευνα, όπως και στη μουσική.

Από σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου 2015, ο Θωμάς Κοροβίνης συγκαταλέγεται στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς», την ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που «συστήνει» στο κοινό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, επειδή με τη δράση, το έργο και την δημόσια παρουσία τους συνδιαμορφώνουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Τη γλώσσα, τον έρωτα, το ζεύγος Θεσσαλονίκη - Πόλη και την Αριστερά, «τα τέσσερα αγκωνάρια των παθών αυτού του ακατηγοριοποίητου καλλιτέχνη» επέλεξε για την προσέγγισή της στην προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου η δημοσιογράφος Βίκυ Χαρισοπούλου, περιγράφοντας «τη ζωή μας με τα λόγια του», όπως τόνισε.

«Η Θεσσαλονίκη είναι δύσκολη πόλη για τους δημιουργούς», τόνισε ο Θωμάς Κοροβίνης, ευχόμενος να έχει συνέχεια και μεταξύ νεοτέρων η πρωτοβουλία «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

«Αφήνω πλέον τη δημιουργική πνοή να με οδηγήσει ελεύθερα, ώσπου να βρεθεί το θέμα που θα με κυριεύσει, και τότε αφήνομαι σε αυτό, περιδινίζομαι εντός του χωρίς να με επηρεάζει οτιδήποτε άλλο», εξήγησε ο ίδιος τον πληθωρικό και πολυδιάστατο προσανατολισμό του στην τέχνη και τη γραφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ