Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σκοτεινή Μνήμη - Ο Συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης

Οι δύο πρώτες περιηγήσεις στο χρόνο και στο χώρο, προσεγγίζοντας τις σκοτεινές πλευρές της Θεσσαλονίκης μέσα από γεγονότα και σημεία που σημάδεψαν την ιστορία της, στον 20ο αι., δεν ήταν μόνο συναρπαστικές, ήταν και πολύ συγκινητικές!

Γι’ αυτό το Σάββατο 9 Μαΐου, ξανά-περπατάμε στην πόλη και ανιχνεύουμε τη νεότερη πολιτική και κοινωνική ιστορία της Θεσσαλονίκης με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο

Βούλγαροι αναρχικοί, το 1912, ένας δολοφονημένος βασιλιάς, η πρωτεύουσα των προσφύγων, η Φεντερασιόν, ο Μάιος του 1936, η εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ο Πολκ, ο Λαμπράκης.

Περιηγούμαστε σε πολυσύχναστους δρόμους, σταματάμε σε σημεία ενδιαφέροντος, γλυπτά και κτήρια και αφηγούμαστε τα συγκλονιστικά γεγονότα που συνδέονται μαζί τους. Κινήματα, εξεγέρσεις, πολιτικές δολοφονίες και απώλειες που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης βρίσκονται στο κέντρο της αναζήτησής μας.

Με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο πραγματοποιούμε μια βουτιά στο πρόσφατο παρελθόν, φέρνουμε στην επιφάνεια μνήμες και όπου χρειάζεται διηγούμαστε τις διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων.

Σάββατο 9 Μαΐου

Ώρα: 19.00
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου)
Συμμετοχή: 10 ευρώ/ 8 ευρώ για φοιτητές και μαθητές
Κρατήσεις / πληροφορίες: info@thessalonikiwalkingtours.com & 2310 810226


Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ