Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον χιονιά

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι ήδη αισθητή αλλά η... επέλαση του χιονιά για την οποία προειδοποιούσαν τις τελευταίες μέρες οι μετεωρολόγοι μόλις ξεκίνησε.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το μεσημέρι της Κυριακής προειδοποιεί πως από το απόγευμα και από τα δυτικά και βόρεια έρχονται πολικές θερμοκρασίας, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου και βοριάδες που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Ήδη άλλωστε στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία ο καιρός έχει αρχίσει να δείχνει το... κακό του πρόσωπο.

Η κακοκαιρία έρχεται για να μείνει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη! Στην Αττική, ο καιρός θα χαλάσει από το απόγευμα της Δευτέρας και δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Η πτώση της θερμοκρασίας έρχεται από τη Δευτέρα.

Αναλυτικά το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. (Από το απόγευμα της Δευτέρας (09-02-2015) στις περιοχές περιλαμβάνεται και η Αττική κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νομού).

Β. Τους βόρειους ανέμους που τη Δευτέρα (09-02-2015) η ένταση τους θα φτάνει στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ, στα ανατολικά τα 8 με 10 μποφόρ έως την Τρίτη (10-02-2015) ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 μποφόρ έως και την Τετάρτη (11-02-2015).

Γ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή (08-02-2015) σε όλα τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Δευτέρα (09-02-2015) σε όλες τις ανατολικές και νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας που σταδιακά την Τρίτη (10-02-2015) θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Δ. Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας την Τρίτη (10-02-2015) ενώ στις υπόλοιπες την Τετάρτη (11-02-2015), όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα (09-02-2015) και στα ηπειρωτικά από την Τρίτη (10-02-2015) θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση για σήμερα Κυριακή

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και κάποιες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη οπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ