Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΡΟΣ 1ο

Τη νεανική περιπέτεια φαντασίας, βρετανικής και αμερικανικής συμπαραγωγής 2010 "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΡΟΣ 1ο", θα προβάλει σήμερα
στις 21:10, το Star.

Διάρκεια: 130 λεπτά
Κατηγορία: Νεανικές-Οικογενειακές
Πρωταγωνιστές: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρόμπι Κολτρέιν, Μάγκι Σμιθ, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ραλφ Φάινς
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς

Το πρώτο μέρος του επικού φινάλε! O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ξεκινούν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ. Πλέον βρίσκονται χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία των καθηγητών τους και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν και να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως απειλούν να τους εξολοθρεύσουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του Υπουργείου Μαγείας αλλά και του Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως, που δεν έχει καταφέρει ακόμα και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ, είναι άλλο: να βρει τον Χάρι Πότερ! Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι κυνηγούν ανελέητα τον Χάρι Πότερ προκειμένου να τον οδηγήσουν στον Βόλντεμορτ ζωντανό.

Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν προλάβει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη, που αναζητά απεγνωσμένα. Ο Χάρι Πότερ όμως δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί, λόγω του παρελθόντος του, όταν εκείνη τη μοιραία ημέρα έγινε "το αγόρι που έζησε". Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ...

• Η ταινία βασίζεται στο 7ο και τελευταίο ομότιτλο βιβλίο της σειράς «Χάρι Πότερ» γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι η έβδομη κατά σειρά ταινία, που μεταφέρεται στον κινηματογράφο και η μόνη, που αποτελείται από δύο μέρη –το πρώτο προβλήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2010 και το δεύτερο στις 15 Ιουλίου 2011.

• Για μία ακόμη φορά ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν δήλωσε το ενδιαφέρον του να σκηνοθετήσει την ταινία ενώ ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, που είχε απορρίψει δύο φορές πρόταση να σκηνοθετήσει κάποιες από τις ταινίες της σειράς, εξέφρασε την επιθυμία του να σκηνοθετήσει τους «Κλήρους του Θανάτου» αλλά το βαρύ πρόγραμμα, που είχε, για την ταινία «The Hobbit», δεν του το επέτρεψε.

• Τα γυρίσματα κράτησαν πάνω από ένα χρόνο (19 Φεβρουαρίου 2009 έως Μάρτιο του 2010). Οι τρεις πρωταγωνιστές Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, ξέσπασαν σε κλάματα την τελευταία μέρα των γυρισμάτων καθώς τελειώνε για αυτούς ένας κύκλος ζωής και μιας επιτυχημένης συνεργασίας 10 χρόνων.

• Η ταινία έλαβε καλές κριτικές και έγινε η 3η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως για το 2010 και η 15η όλων των εποχών, φτάνοντας τα 954,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ανάμεσα σε όλες τις ταινίες της σειράς, είναι η 3η εμπορικότερη. Στην Ελλάδα έκοψε 381.155 εισιτήρια.

• Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ στις κατηγορίες «Καλλιτεχνική Διεύθυνση» και «Οπτικά Εφέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ