Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Που είναι κλειστοί οι δρόμοι και που χρειάζονται αλυσίδες

Διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας καταγράφεται, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Σε άλλα σημεία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αναλυτικά:

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά, ενώ, αντίθετα, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο νομό Κοζάνης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο μέχρι το 51ο χλμ. της εθνικής οδού Κοζάνης - Λάρισας και στο 12ο-24ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πτολεμαϊδας - Βλάστης.

Στο νομό Καστοριάς, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες από το 18ο χλμ. μέχρι το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 25ο μέχρι το 55ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 25ο μέχρι το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Νυμφαίου και από το το 10ο μέχρι το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Κορομηλιάς. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης), διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας.

Στο νομό Χαλκιδικής, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού από 65ο χλμ έως 90ο χλμ., στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στην Επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγίας (θέση Χονδρό Δένδρο), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Στανού, στην παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (Αρναία - Ταξιάρχης), στην παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου -Πλανών, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Γερακινής, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Καλυβών (μέσω Πατελιδά), εντός δημοτικού διαμερίσματος Πολυγύρου, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Μ. Παναγιάς - Γοματίου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βάβδου έως διασταύρωση με Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού από 51ο χλμ έως 56ο χλμ και από το Δημοτικό Διαμέρισμα Σανών έως διασταύρωση Σανών με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού.

Στο νομό Ημαθίας, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 4,5ο χλμ έως 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από 76ο χλμ μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης 98,3ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Δασκίου από διασταύρωση Πολυδενδρίου έως το Δάσκιο), στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Κωστοχωρίου από διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως Κωστοχώρι, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Τριλόφου Φυτείας από 5,3ο χλμ έως 13,8ο χλμ., στη Δημοτική οδό Νάουσας - Τρία Πέντε πηγάδια από 1ο χλμ έως (χιονοδρομικό κέντρο), στο ορεινό και ημιορεινό Τμήμα του Νομού Ημαθίας και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου από 1ο χλμ έως 20ο χλμ (Δ.Δ. Σελίου).

Στο νομό Πιερίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στην εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας από 15ο χλμ έως 42ο χλμ, την παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης από 71,8ο έως 94,5ο χλμ, την επαρχιακή οδό Κατερίνης - Παραλίας από 1ο χλμ έως 8ο χλμ, την επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου - Χιονοδρομικό κέντρο (μέσω Μοσχοποτάμου),την επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου - Χιονοδρομικό κέντρο (μέσω Βρύας Ρητίνης), το επαρχιακό Δίκτυο περιοχής Δήμου Πύδνας - Κολινδρού και την επαρχιακή οδό Κατερίνης - Δίου.

Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Μεγ. Λιβαδιών και την επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Ομαλού.

Στο νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας Δήμου Έδεσσας.

Στην Εγνατία οδό, καθώς και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ελάφου - Σκλήθρου όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 50 εκατοστά. Επίσης, στα δημοτικά διαμερίσματα Σκλήθρου και Ανατολής του δήμου Αγιάς έχει διακοπεί η κυκλοοφρία, όπως και στην επαρχιακή οδό δημοτικού διαμερίσματος Καλλιπεύκης με όρια νομού Πιερίας (στο ύψος του Παλαιού Παντελεήμονα) όπου το χιόνι έφθασε τα είκοσι εκατοστά.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο οδικό δίκτυο των δήμων Αγιάς και Φαρσάλων, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελασσόνας - Δεσκάτης από το 19ο μέχρι το 32ο χλμ., την επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελασσόνας από το 40ο μέχρι το 45ο χλμ., την επαρχιακή οδό Μικροθηβών - Φαρσάλων στη θέση Κοκκινόβραχος, την επαρχιακή οδό Αγιάς - Σκήτης από το 2ο μέχρι το 9ο χλμ, την επαρχιακή οδό Αγιάς - Μεγαλόβρυσος από το 2ο μέχρι το 4ο χλμ., την επαρχιακή οδό Αγιάς - Μελιβοίας από το 2ο μέχρι το 5ο χλμ., την επαρχιακή οδό Αγιάς - Αγιόκαμπου από το 2ο μέχρι το 10ο χλμ., την επαρχιακή οδό Φαρσάλων -Σκοπιάς από το 18ο μέχρι το 30ο χλμ., την επαρχιακή οδό Γόννων - Καλλιπεύκης από το 1ο έως το 9ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καρύτσας - Κόκκινου Νερού - Στομίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους - Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ