Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Άντρες μάς πλακώνανε στο ξύλο για να σωθούν»

Μεταξύ των επιβατών του «Norman Atlantic» ήταν και η διάσημη σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, η οποία διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Λέτσε.

Η γνωστή ελληνίδα σοπράνο ταξίδευε για την Ιταλία, καθώς έχει προγραμματίσει να δώσει κάποιες παραστάσεις στη γείτονα χώρα και μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 περιέγραψε σε δραματικούς τόνους, τα όσα έζησε στο φλεγόμενο πλοίο.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, οι επιβάτες βγήκαν μόνοι τους από τις καμπίνες, καθώς ξύπνησαν από τον καπνό, ενώ δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση, όπως καταγγέλλει η κα Θεοδοσίου.

«Πολλές πόρτες ήταν μπλοκαρισμένες. Ήμασταν περιτριγυρισμένοι από φλόγες, έβρεχε, σε κάποια στιγμή χιόνισε κιόλας. Όταν πετούσαν τις βάρκες, μερικές τους φύγανε, άλλες δεν δουλεύανε. Γινόταν ένα κομφούζιο», αναφέρει η ελληνίδα σοπράνο και συνεχίζει λέγοντας πως «δεν υπήρχε κανείς» για να δώσει εντολές και βοήθεια.

«Η χειρότερη εμπειρία πάνω στο πλοίο ήταν αυτό που ζήσαμε, την εικόνα πώς οι Ιρακινοί, οι Τούρκοι, -δεν ξέρω, τι ήταν όλοι αυτοί-, πώς μας χτυπούσαν, πώς μας πετούσαν στην άκρη για να πάνε εκείνοι να σωθούνε», περιγράφει σε δραματικούς τόνους η Δήμητρα Θεοδοσίου.

Ερωτώμενη για το αν υπήρξαν οδηγίες για τη σειρά με την οποία θα εγκατέλειπαν οι επιβάτες το πλοίο, ανάλογα με το αν ήταν παιδιά, γυναίκες, άντρες, η κα Θεοδοσίου απάντησε πως υπήρχε, αλλά άντρες το αγνόησαν: «Μας πλακώνανε στο ξύλο. Εμένα με πετάξανε 3 φορές και έφυγα 5 μέτρα», προκειμένου να φύγουν αυτοί πρώτοι. «Γι’ αυτό ακούγονταν ονόματα που σωθήκαν, όλα Τούρκικα, Αραβικά. Ξύλο μας δίναν

Δείτε το βίντεο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ