Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αόρατη ασπίδα προστατεύει τη Γη από επίθεση ηλεκτρονίων (σε απόσταση 11.500 χιλιομέτρων)

"Ο Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε"! Δείτε πως ο Μέγας Θεός μας προστατεύει από διάφορους κινδύνους! Και είναι πλήρες αδύνατον αυτή η ασπίδα που προστατεύει την Γη συν όλα τα άλλα μεγάλα θαύματα που υπάρχουν στη Γη και σε όλο το Σύμπαν, να έγιναν από "σπόντα" ή από την απρόσωπη και ανυπόστατη τύχη, όπως ομολογούν και πολλοί μεγάλοι επιστήμονες!

Μια αόρατη ασπίδα ανακάλυψαν οι επιστήμονες πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και σε απόσταση περίπου 11.500 χιλιομέτρων παρομοιάζοντάς την με τα «δυναμικά πεδία στο Star Trek».

Σύμφωνα με το «Front Line Desk», η ασπίδα ανακαλύφθηκε στις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen, δύο δακτυλίων που βρίσκονται πάνω από τη Γη και είναι γεμάτα με υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια και πρωτόνια.

Οι ζώνες ακτινοβολίας Van Allen, που συγκρατούνται στη θέση τους από το μαγνητικό πεδίο της Γης, διογκώνονται και συρρικνώνονται απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην εισερχόμενη ενέργεια από τον ήλιο. Οι ζώνες αυτές ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1958. Εντούτοις, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μόνο την ύπαρξη αυτών των ζύο ζωνών, μιας εσωτερικής και μιας εξωτερικής που εκτείνονται σε απόσταση μέχρι και 40.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Ωστόσο, πέρυσι, ο καθηγητής Ντάνιελ Μπέικερ από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και η ομάδα του χρησιμοποίησαν τις ζώνες Van Allen για να ανακαλύψουν ένα τρίτο, παροδικό «δαχτυλίδι αποθήκευσης».

Σύμφωνα με την έρευνά τους, η τρίτη ζώνη βρίσκεται μεταξύ των ήδη γνωστών ζωνών ακτινοβολίας Van Allen και είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες δύο ανάλογα με την αλλαγή του καιρού στο διάστημα.

Ο σκοπός της ασπίδας αυτής, ήταν αρκετά σαφής στους ερευνητές – ο δακτύλιος χρησιμοποιείται για να εμποδίζει τα δολοφονικά ηλεκτρόνια από την είσοδό τους βαθύτερα στην ατμόσφαιρα της Γης. Αυτά τα ηλεκτρόνια μπορεί να είναι εξαιρετικά καταστροφικά καθώς κινούνται με ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός και είναι γνωστό πως απειλούν αστροναύτες, δορυφόρους και διαστημικά συστήματα.

Η ιστοσελίδα «Beta Wired»σημειώνει πως ο Μπέικερ παρομοίασε την αόρατη ασπίδα με τα δυναμικά πεδία του Star Trek. Το μαγνητικό πεδίο της Γης κρατά στη θέση τους τις ζώνες, αλλά σύμφωνα με τον Μπέικερ, τα ηλεκτρόνια σε αυτές – που ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός – εμποδίζονται από κάποια αόρατη δύναμη που του θύμισε το είδος των ασπίδων που χρησιμοποιούνται στις τηλεοπτικές σειρές, όπως το Star Trek, για να εμποδίσουν τα όπλα των εξωγήινων εχθρών από την καταστροφή των διαστημοπλοίων.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Γης, η αόρατη ασπίδα χρησιμοποιείται για να εμποδίσει τα δολοφονικά ηλεκτρόνια από την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Πριν από την ανακάλυψη της αόρατης ασπίδας, οι επιστήμονες υπέθεταν πως τα ηλεκτρόνια κατά την προσπάθειά τους για την είσοδο στην ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη, διασπείρονταν από τα μόρια του αέρα, αλλά όπως αποδεικνύεται αυτά δεν έφταναν τόσο κοντά στη Γη χάρη στην αόρατη ασπίδα.
Η επόμενη κίνηση των επιστημόνων είναι να καθορίσουν το πώς σχηματίστηκε και την ακριβή λειτουργία της.

Μας το κοινοποίησε: O.k.manpowerup kapadritis
από αναρτήσεις στα:
ikypros.com
real.gr
news.google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ