Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ωραιόκαστρο: ένα κάστρο κατά του ρατσισμού

του Θεόδωρου Κουτρούκη*
Ωραιόκαστρο: ένα κάστρο κατά του ρατσισμού

Συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες ένας χρόνος από τη συγκλονιστική πολιτική δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από ακραίους εξτρεμιστές. 
Μολονότι το νήμα της ζωής του παλικαριού κόπηκε τόσο άδικα από, η μνήμη του νέου μουσικού κι εργάτη πρέπει να μείνει ανεξίτηλη ως σύμβολό μιας ολόκληρης γενιάς που συνδυάζει την βιοπάλη με την αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για το λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρόταση στο Δήμο Ωραιοκάστρου, για να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ονομαστεί ένας δρόμος στην περιοχή μας οδός Παύλου Φύσσα.
Επιπλέον προτείνουμε την ένταξη της πόλης του Ωραιοκάστρου στη Διεθνή Συμμαχία των Πόλεων κατά του Ρατσισμού. Η εν λόγω Συμμαχία είναι μια πρωτοβουλία της UNESCO του 2004 να δημιουργήσει ένα δίκτυο πόλεων που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν εμπειρίες για να βελτιώσουν τις πολιτικές αντιμετώπισης του ρατσισμού, των διακρίσεων της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το πεδίο δράστης των πόλεων επιλέγεται γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμπλακούν οι τοπικοί εταίροι της κοινωνίας πολιτών στο πεδίο εφαρμογής των διακηρύξεων της UNESCO και να αναδειχτούν με αυτό τον τρόπο δυναμικές συνέργιες υψηλότερης αποτελεσματικότητας μεταξύ τοπικών αρχών και σχεδιαστών πολιτικής.
Σε μια εποχή που οι αξίες της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού δοκιμάζονται ας μετατρέψουμε την πόλη μας σε ένα κάστρο κατά του ρατσισμού.

*Πανεπιστημαικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ