Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κυνηγετική περίοδος: Nομιμοποίηση αδήλωτων όπλων και ανανέωση αδειών

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για:
-νομιμοποίηση αδήλωτων κυνηγετικών όπλων
-ανανέωση αδειών που έχουν λήξει

Τις ευνοϊκότατες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κυνηγετικών όπλων και την ανανέωση αδειών πού έχουν λήξει, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παροτρύνει τους πολίτες να δηλώσουν τα όπλα τους, αφενός για να δοθεί μια διέξοδος σε όσους κατέχουν τέτοια όπλα και δεν ήξεραν τι να κάνουν και αφετέρου να γνωρίζουν κατά το δυνατόν οι Αρχές τι όπλα κυκλοφορούν.

Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στους νόμους 4249/2014, για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και 4254/2014 για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα για τη νομιμοποίηση όλων των όπλων, με ευτελές χρηματικό ποσό, αφού ελαχιστοποιούνται τα πρόστιμα και καταργούνται τα παράβολα υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και οι ποινικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

• Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα 30 ευρώ, αντί των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

• Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν μόνοι τους στο αστυνομικό τμήμα, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, από την ημερομηνία λήξης της αδείας και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας 15 ευρώ, αντί των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

Αυτό βέβαια ισχύει για όσους δεν έχουν εξεταστεί πριν με οποιοδήποτε τρόπο από αρμόδια Αρχή για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Νομικές συνέπειες θα έχουν οι κάτοχοι των κυνηγετικών όπλων των οποίων έχει λήξει η άδεια, εάν μετά το πέρας της διετίας δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστούν ή ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές για παράνομη κατοχή. Στην περίπτωση αυτή θα κινείται αυτεπάγγελτα από τις αστυνομικές Αρχές η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ