Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League

Ο ΠΑΟΚ θα βρεί στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι, γνωστούς στο ευρύ κοινό αντιπάλους, λιγότερο γνωστούς και έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων! Το paokfc.gr σας παρουσιάζει την πρώτη… “ακτινογραφία” της Φιορεντίνα, της Γκινγκαμπ και της Ντιναμό Μινσκ. Αναλυτικά:

Η Φιορεντίνα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Από τις παραδοσιακότερες ομάδες του Καμπιονάτο, με 2 κατακτήσεις του Πρωταθλήματος, 6 φορές Κυπελλούχος Ιταλίας, και κάτοχος ενός σούπερ καπ, οι “βιόλα” δείχνουν ικανοί για ακόμη ψηλότερα. Προπονητής τους είναι ο πολύ γνωστός από τη θητεία του ως στράικερ στην Εθνική Ιταλίας και σε αρκετούς συλλόγους της χώρας του (ακόμη και για τον πανηγυρισμό του – “αεροπλανάκι”)Βιτσέντζο Μοντέλα, που οδήγησε την Φιορεντίνα στην 4η θέση του περυσινού πρωταθλήματος με 65 βαθμούς, αρκετούς όμως πίσω από τη Νάπολι που εξασφάλισε την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ρόστερ της θα βρει πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί που βρίσκονται στο προσκήνιο (και όχι άδικα) είναι ο Κολομβιανός Κουαδράδο, ο Μάριο Γκόμεζ και ο Τζουζέπε Ρόσι που είναι εν πολλοίς υπεύθυνοι για την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας τους.

Η Γκινγκάμπ κατέλαβε μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ως Κυπελλούχος Γαλλίας (2-0 τη Ρεν στον περυσινό τελικό), παρότι στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 16η με 42 βαθμούς. Προπονητής της είναι ο 42χρονος Ζοσλίν Γκουβενέκ από το 2010 και είναι αυτός που θεωρείται η “σταθερά” της ομάδας. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Μουσταφά Γιαταμπαρέ (επιθετικός, καταγωγή από το Μάλι), ο Γιουνουσέ Σανκαρέ (μέσος, καταγωγή από Μαυριτανία) και ο αρχηγός Λιονέλ Ματίς. Στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε έχει 1 νίκη και 2 ήττες (κέρδισε εκτός 0-1 την Λανς και έχασε εντός από Σεντ Ετιέν με 0-2 και από Μαρσέιγ με 0-1) και βρίσκεται στην 16η θέση.

Όποιος υποτιμήσει την Ντιναμό Μινσκ θα κάνει πολύ μεγάλο λάθος, παρότι προέρχεται από το πιο αδύναμο γκρουπ των ομάδων. Οι Λευκορώσοι για να βρεθούν στους ομίλους πέρασαν διαδοχικά την Μιλικόσκι (3-0 νίκη εντός, 0-0 εκτός), την Κλουζ (νίκη με 1-0 εντός και με 0-2 εκτός) και την πορτογαλική Νασιονάλ πάλι με δυο νίκες (2-0 εντός και 2-3 εκτός). Βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος Λευκορωσίας 2 βαθμούς πίσω από τηνΜπάτε Μπορίσοφ (το πρωτάθλημα στη Λευκορωσία βρίσκεται στην 21η αγωνιστική). Προπονητής τους είναι οΒλάντιμιρ Ζουράβελ, 43 ετών και ένας από αυτός που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι ένας…γυρολόγος των ελληνικών γηπέδων, ο Σαλόζι Ουντότζι! Η Ντιναμό Μινσκ έχει κερδίσει 6 πρωταθλήματα Λευκορωσίας και 3 Κύπελλα, ενώ στην ιστορία της είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης, δείγμα του ότι πρόκειται πραγματικά για μια ομάδα με ισχυρή παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ