Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Escape Rooms» ("δωμάτια απόδρασης") και στη Θεσσαλονίκη

Η νέα τρέλα των «δωματίων απόδρασης», «Escape Rooms» κατακτά και τη Θεσσαλονίκη. Μέσα στον επόμενο μήνα θα λειτουργήσουν δυο τέτοιοι χώροι στη συμπρωτεύουσα, με τον έναν, μάλιστα, να είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπή, αφού το... δωμάτιο θα έχει έκταση 400 τ.μ.

Τι είναι τα δωμάτια απόδρασης
Πρόκειται για δωμάτια, όπου κλειδώνονται το πολύ πέντε παίκτες, οι οποίοι καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, γρίφους, να τα συνδυάσουν ώστε να βρουν τη λύση ενός αινίγματος και να δραπετεύσουν μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με τον Γιώργο Μιχαηλίδη, ο οποίος, μαζί με τον Βασίλη Παντσάκη, εγκαινιάζουν την επόμενη βδομάδα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «The MindTrap», έναν χώρο 400 τ.μ. όπου θα διεξάγονται, σε έξι δωμάτια, ισάριθμα διαφορετικά παιχνίδια απόδρασης.



«Μιλάμε για τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο στην Ευρώπη, όπου μάλιστα θα παιχθεί και για πρώτη φορά ένα νέο παιχνίδι, το 'Insanity', σε έναν εντυπωσιακό χώρο ψυχιατρείου!» διευκρινίζει ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το εισιτήριο για όποιον επιθυμεί να... επιχειρήσει να δραπετεύσει είναι 10 ευρώ.


Οι κανόνες του παιχνιδιού
Στόχος είναι πάντα η απόδραση, η συνεργασία, η ευρηματικότητα, η φαντασία και η ψυχραιμία για να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δραπετεύσουν από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.



CSI Thessaloniki
Παιχνίδι που βασίζεται στις τηλεοπτικές σειρές CSI Las Vegas και CSI Miami «στήνεται» στο άλλο «Δωμάτιο Απόδρασης», που θα λειτουργήσει από βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, με την επωνυμία "Locked" (http: //locked.gr).


«Μέσα στο εγκληματολογικό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσπαθήσουν, σε μία ώρα, να βρουν στοιχεία και να λύσουν τους γρίφους, με σκοπό να εξιχνιάσουν το έγκλημα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 27χρονη Ειρήνη Ηλιάδου, η οποία δημιούργησε τον χώρο μαζί με τον 45χρονο Βασίλη Μάτσο.

«Όπως παίζει μια παρέα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, έτσι είναι και τα Δωμάτια Απόδρασης, όπου σημασία έχει η ομαδικότητα για να μπορέσεις να βρεις τρόπο να δραπετεύσεις από την μοναδική έξοδο που κρύβεται στον χώρο» συμπληρώνει η κ. Ηλιάδου. Και αυτή, μαζί με το συνεργάτη της, δοκίμασαν την εμπειρία αυτών των παιχνιδιών σε ένα ταξίδι τους στο Λονδίνο και αποφάσισαν να τα φέρουν και στον τόπο διαμονής τους.


Καλούν, λοιπόν, όσους ενδιαφέρονται, να εξιχνιάσουν το έγκλημα στο παιχνίδι που θα παιχθεί πρώτη φορά πανευρωπαϊκά, το «CSI Thessaloniki» και να βρουν ποιος σκότωσε τον ντετέκτιβ John Monroe ο οποίος δολοφονήθηκε στο γραφείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ