Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Σάλο προκαλεί στη Τουρκία το... μπικίνι!

Σάλο έχει προκαλέσει στην γειτονική Τουρκία η μετατροπή της ακτής Σάνσου στη νότια Αττάλεια, σε παραλία αποκλειστικά για γυναίκες.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι δωρεάν, και φιλοξενεί γυναίκες, οι οποίες δε θα μπορούσαν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε άλλη παραλία της χώρας, φορώντας… μπικίνι.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδας Hürriyet, η παραλία που μόλις πριν λίγες ημέρες καθιερώθηκε ως αποκλειστικά αφιερωμένη στις γυναίκες λουόμενες της χώρας, θεωρείται ταμπού για τους ντόπιους, αποτελώντας κάτι σαν τις παραλίες γυμνιστών της Δύσης.

«Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στη γειτονιά Κονιαλτί της Αττάλειας και τη βρήκαμε εύκολα με τη βοήθεια των πινακίδων. Εδώ, κανείς μπορεί να βρει μαγαζιά για κεμπάπ και ψαροταβέρνες, έναν κήπο και μια αγορά που αποτελείται από σουπερ μάρκετ και έξι άλλα καταστήματα. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται στην μόλις 4η ημέρα λειτουργίας της αλλά ήταν η καθαρότερη παραλία που έχουμε δει», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η Hürriyet, η παραλία ήταν πλημμυρισμένη από κόσμο, οι 300 ξαπλώστρες της γεμάτες γυναίκες που απολάμβαναν τον ήλιο, όμως υπήρχε μια αίσθηση δυσφορίας στην ατμόσφαιρα. Δεν υπήρχαν κουβέντες ανάμεσα στις παρέες λουομένων, όλες κοιτούσαν η μία την άλλη με μια αίσθηση ανασφάλειας.

Η εφημερίδα εκφράζει τη στήριξή της σε αυτό το είδος της παραλίας, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίστοιχη με το καθεστώς που επικρατεί στις παραλίες γυμνιστών και ενηλίκων, όμως δηλώνει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι οι ιερείς της χώρας, οι οποίοι μάλιστα «πληρώνονται από την πολιτεία, κηρύττουν ότι είναι αμαρτία να χορεύουν μαζί γυναίκες και άνδρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ