Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χρηματοδότηση των ανασκαφών στην Αμφίπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την ημέρα που οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης μπήκαν στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το ποιοι πίστεψαν εξαρχής στη σπουδαιότητα των ανασκαφών και αγωνίστηκαν για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συνέχιση τους.

Έχω επανειλημμένα τονίσει πως θα υπερασπιστώ το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια τόσο στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έργο που κατασυκοφαντήθηκε ή αποσιωπήθηκε επιμελώς από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, αλλά ευτυχώς αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία των πολιτών.

Όσο αφορά λοιπόν στην ανασκαφή της Αμφίπολης έχω να δηλώσω τα εξής: Στις 25 Νοεμβρίου 2011 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτούσαμε με το ποσό των 80.000 ευρώ τις εργασίες για την ανασκαφή του τύμβου. Η σύμβαση φέρει τις υπογραφές του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Και είναι προς τιμήν του συνάδελφου μου Κυριάκου Βελόπουλου, γιατί είναι ο μόνος που παραδέχτηκε δημόσια την καθοριστική συμβολή μας στη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τουλάχιστον, αυτοί που επιχειρούν να οικειοποιηθούν το έργο μας, να καρπωθούν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης για επικοινωνιακούς λόγους ή ακόμη και να ρίξουν γέφυρες -όπως ο πρώην Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς προφανώς να έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων- σε στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

Η παραγωγή έργου γίνεται με υπογραφές, με πράξεις και όχι με θεωρίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ