Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τι φουντώνει την ακμή;

Πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε τις κακές μας τις ορμόνες καλό θα ήταν πρώτα να αλλάξουμε τις κακές καθημερινές συνήθειές μας, που από ότι φαίνεται εντείνουν το πρόβλημα της ακμής.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ απέδειξε ότι το άγχος , ο γλυκός εθισμός, η χρήση λάθους μεικάπ αλλά και η κακή υγιεινή ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της ακμής.

φρένο στο άγχος
Τα επίπεδα του άγχους αυξάνουν την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία προκαλεί με την σειρά της... σπυράκια. Οι ειδικοί επιστήμονες στο σημείο αυτό συστήνουν να περιορίστε το άγχος και να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες αν θέλετε δέρμα χωρίς ακμή.

πιείτε νερό
Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Όταν το πρόσωπό αφυδατώνετε εξαιτίας της χρήσης κάποιων προϊόντων που περιέχουν οινόπνευμα, σκληρά σαπούνια και υπεροξείδιο του βενζολίου, παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα (λιπαρότητα). Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούνται προϊόντα που ενυδατώνουν το δέρμα.

πείτε όχι στους γλυκούς πειρασμούς
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων όπως τα εξευγενισμένα σάκχαρα, το άσπρο ψωμί, τα τηγανητά, η σοκολάτα κ.λπ αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προκαλεί ακμή.

λάθος μέικαπ
Τα διάφορα μέικαπ που περιέχουν συνθετικά χρώματα ερεθίζουν το δέρμα σχηματίζοντας ένα στρώμα στο πρόσωπο, που στην ουσία παγιδεύει τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα. Συνέπεια το δέρμα να ξεσπά εμφανίζοντας τα σπυράκια της ακμής.

κακή υγιεινή
Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί την εκδήλωσή της είναι τα πολυχρησιμοποιημένα πινέλα ή σφουγγαράκια.
Οι ειδικοί δερματολόγοι συστήνουν να τα αλλάζετε συχνά για να μην συγκεντρώνουν πάνω τους μικρόβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ