Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο Γιώργος Τσαμασλής ευχαριστεί δημόσια τους συμπολίτες του

Με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης ΜΕΘ Γιώργος Τσαμασλής ευχαριστεί δημόσια τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του:

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους νομαρχιακούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους της Νομαρχίας και της Περιφέρειας.
Προπάντων, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους συμπολίτες μου, που για 20 ολόκληρα χρόνια με τιμήσατε με την υποστήριξή σας, με γεμίσατε δύναμη, την οποία αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του τόπου μας.
Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα που μου αναθέσατε και φάνηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτω από τις όποιες συνθήκες διαμορφώνονταν από το διοικητικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, εντός του οποίου λειτουργεί ο θεσμός της νομαρχιακής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.
Με τους συνεργάτες μου ορίσαμε στόχους και τους επιτύχαμε σε μεγάλο βαθμό, έχοντας ως κύριο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.
Ανταποκριθήκαμε στις επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες μας, χωρίς να υστερήσουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, που περιλάβανε την αξιοποίηση κάθε παρουσιαζόμενης ευκαιρίας για υποδομές και την προετοιμασία για την υλοποίηση του οράματός μας για τον τόπο μας. Παράλληλα, θέσαμε τις βάσεις για μια καλύτερη πορεία την επόμενη περίοδο.
Το χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μικρό και οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σημαντικές, καθώς οφείλονταν, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη των απαραίτητων κονδυλίων, στις διοικητικές αγκυλώσεις και τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Ωστόσο, με οργάνωση, μεθοδικότητα και αξιοποιώντας όσα μέσα είχαμε στη διάθεσή μας, δουλέψαμε για να υπηρετήσουμε την αποστολή που μας ανατέθηκε, προσφέροντας έργα πνοής και υπηρεσίες ποιότητας.
Θέσαμε στόχους για τη βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας και την κατασκευή έργων, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Η άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να δημιουργήσει την πιλοτική εφαρμογή της Θαλάσσιας Τουριστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, ένα έργο που οι Θεσσαλονικείς ζητούν εδώ και 35 χρόνια!
Ό,τι καταφέραμε μέχρι τώρα στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης δεν ήταν, βέβαια, αποκλειστικά δικό μου επίτευγμα, αλλά αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς και συνεργασίας των αιρετών, του περιφερειακού συμβουλίου, των υπαλλήλων, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, των εκπροσώπων θεσμών, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, συλλόγων και σωματείων και σαφώς όλων των πολιτών, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ όλους θερμά!
Σκληρή δουλειά, συντονισμός, συνεργασία, αποτελεσματικότητα. Με βάση αυτές τις αξίες πορευθήκαμε και επιτύχαμε πράγματα αρκετά και σημαντικά σε πολλούς τομείς.
Το έργο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να το αξιολογήσετε στο αμέσως επόμενο και ευρύτερο χρονικό διάστημα.
Όραμά μου παραμένει ο στόχος η Θεσσαλονίκη μας να αποτελεί ένα ανεπτυγμένο και πρωτοπόρο τόπο, με σύγχρονες υποδομές, που να σέβεται, όμως, τις παραδόσεις και το περιβάλλον.
Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχω πολλά ακόμα να προσφέρω στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.
Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας!


Γιώργος Τσαμασλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ