Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δ. Παδιώτης: «Δεν ασχολούμαστε με την αστυνόμευση της πόλης, αλλά με πάρεργα»

Την αγανάκτηση του για τις υπηρεσίες που αναλαμβάνουν οι αστυνομικοί εκτός από τη βασική τους αποστολή που είναι η αστυνόμευση της πόλης, εξέφρασε μέσα από το radio1d.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παδιώτης.

Αφορμή στάθηκαν τα δημοσιεύματα για τον προωθούμενο σχέδιο «Καλλικράτης» στην Αστυνομία το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας προκειμένου να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στα γραφεία για τις ανάγκες της αστυνόμευσης. Σύμφωνα με τις έως τώρα προτάσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία, εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των Τμημάτων μετά τις συνενώσεις των υπηρεσιών θα είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο σε σχέση με τον σημερινό και θα προσεγγίζει τον αριθμό των καλλικρατικών δήμων.

«Είμαστε σύμφωνοι με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων. Είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε με την αστυνόμευση και όχι με πάρεργα όπως κάνουμε σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Παδιώτης τονίζοντας οτι πρέπει να αποδεσμευθούν όσο γίνεται περισσότεροι αστυνομικοί από αυτά. Ανέφερε πως οι κενές οργανικές θέσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη ξεπερνούν τις 1200 ενώ δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις αστυνομικών οχημάτων. «Σε κάποιες περιπτώσεις ένα περιπολικό υπηρετεί σε 3 ή 4 αστυνομική τμήματα στη Θεσσαλονίκη» τόνισε.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονταν στον τρόπο επικοινωνίας των αστυνομικών είπε ότι το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιούν είναι διάτρητο και μπορεί ο καθένας να το ακούσει.

Σχετικά με την μοναδική υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ προς τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, δηλαδή την μεταφορά του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου από τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, σε χώρο εντός της ΔΕΘ γνωστοποίησε πως ένα χρόνο μετά και είναι σε εξέλιξη εργασίας για τη μεταφορά του τμήματος στο συγκεκριμένο χώρο.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr
Πηγή: radio1d.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ