Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μην κάνετε αυτά τα λάθη όταν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Tα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες, όταν βάφουν τα μαλλιά τους στο σπίτι παρουσιάζονται παρακάτω, καθώς επίσης και οι τρόποι για το πώς θα τα αποφύγετε:

Λάθη κατά την προετοιμασία

Μην αγοράσετε κάποια βαφή προτού καθορίσετε πρώτα τον τόνο του δέρματός σας και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, προκειμένου να διαπιστώσετε αν έχετε «ζεστό» ή «ψυχρό» χρώμα.

Μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε «ζεστό» χρώμα, αν το δέρμα σας μαυρίζει εύκολα και αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι περισσότερο πολυεπίπεδο, ενώ εάν το δέρμα σας είναι πιο ανοιχτόχρωμο και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας έχει ένα πιο ομοιόμορφο χρώμα, τότε ανήκετε στην κατηγορία των πιο «ψυχρών» χρωμάτων.

Μην επιλέξετε, λοιπόν, μία βαφή που δεν έχει σχεδιαστεί για τον τόνο του δέρματος σας.

Αντίθετα, εξετάστε προσεκτικά τα διαθέσιμα χρώματα βαφών που υπάρχουν και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.

Καλό είναι, επίσης, να έχετε υπόψη σας, ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε απόλυτα την απόχρωση που δείχνουν οι εικόνες που υπάρχουν επάνω στα κουτιά των βαφών. Αφήστε τα ίδια σας τα μαλλιά να σας καθοδηγήσουν και ποτέ μην προσπαθήσετε να τα βάψετε περισσότερο από δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα από το φυσικό τους χρώμα.

Λάθη που γίνονται κατά το βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι

Μόλις επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για τα μαλλιά σας και είστε έτοιμες να τα βάψετε, μην παραλείψετε να διαβάσετε τις οδηγίες που περιέχονται στο κουτί, καθώς, ανάλογα με την εταιρεία και το χρώμα, κάθε κιτ βαφής μαλλιών περιέχει και διαφορετικές οδηγίες.

Επιπλέον, μην βάφετε τα μαλλιά σας σε χώρο που δεν καθαρίζεται εύκολα και δεν αερίζεται καλά, ενώ πρέπει να φοράτε πάντα γάντια προκειμένου να προστατεύετε τα χέρια σας από τη βαφή.

Αποφύγετε, επίσης, να φοράτε «καλά» ρούχα όταν βάφετε τα μαλλιά σας, μιας και, σε περίπτωση που πέσει βαφή επάνω τους, μπορεί να τα καταστρέψει.

Αντίθετα, επιλέξτε να φορέσετε πρόχειρα ρούχα για μέσα στο σπίτι ή να καλύψετε τη μπλούζα σας με μία πετσέτα.

Τέλος, αφού βάψετε τα μαλλιά σας, μην χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για να ξεβγάλετε τη βαφή. Ξεβγάλτε πρώτα τα μαλλιά σας με άφθονο νερό μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν πολύ χρώμα και ύστερα λουστείτε κανονικά.

Αν, επίσης, θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας για όσο περισσότερο μπορείτε χωρίς να ξεθωριάσει, αποφύγετε τη χρήση κανονικών μαλακτικών κρεμών. Πολλά κουτιά βαφής ενδέχεται να περιλαμβάνουν ειδικές μαλακτικές, αλλά μπορείτε, επίσης, και να αγοράσετε κάποια από τις μαλακτικές κρέμες του εμπορίου που βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος.

fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ