Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Συνέλαβαν σπείρα πορτοφολάδων

Αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση σπείρας, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις κλοπών πορτοφολιών από διερχόμενους πολίτες και κυρίως από ηλικιωμένους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (29-05-2014), σε χώρο λαϊκής αγοράς στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, συνελήφθησαν δύο (2) από τα μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητείται μία συνεργός τους.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό άνδρα, ηλικίας 59 ετών και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2014, συνέστησαν σπείρα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών και τη συνακόλουθη αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα, κινούμενοι σε χώρους λαϊκών αγορών στις περιοχές της Σταυρούπολης και της Νεάπολης, πλησίαζαν ανυποψίαστους πολίτες και κυρίως ηλικιωμένους, και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια των θυμάτων από τις τσάντες ή τις τσέπες των ενδυμάτων τους.

Κατά το τρίμηνο μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου του τρέχοντος έτους, τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν εντέχνως και με μεγάλη επιδεξιότητα, τα πορτοφόλια από έντεκα (11) διερχόμενους πολίτες.

Η λεία της σπείρας, περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 2.230 ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ