Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συμμετοχή στην 11η διεθνή έκθεση βιβλίου του ΕΚΕΔΙΣΥ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) λαμβάνει μέρος στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Στο περίπτερό μας (39) θα ενημερωθείτε για τους στόχους και τις δράσεις του ΕΚΕΔΙΣΥ και θα δείτε τις εκδόσεις του αλλά και κάποιο υλικό από τις Συλλογές του.

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, 14:00-15:00 συμμετέχουμε με ομιλίες στο αφιέρωμα «Ευρώπη: Ταυτότητα και Ετερότητα» (Αίθουσα Θεματικής Έκθεσης).

Ομιλητές:
  • Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Πρόεδρος ΕΚΕΔΙΣΥ, «Εικονογράφηση και σχολικό εγχειρίδιο:συγκρίνοντας τα σχολικά εγχειρίδια στην Ευρώπη» 
  • Δρ. Σταύρος Γρόσδος, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. , «Σημειολογικές αισθητικές και ιδεολογικές προσεγγίσεις» 
  • Δρ. Δημήτριος Γουλής, διευθυντής 67ου Δημ. Σχολείου Θεσ-νίκης, «Η ποίηση στα αναγνωστικά βιβλία του δημοτικού σχολείου, από το 1976 έως σήμερα. Μια διαχρονική έρευνα». 

Γενικές Πληροφορίες
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) είναι ένα κοινωφελής εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός. Σκοπός του, σύμφωνα και με το καταστατικό του, είναι η προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, τα γράμματα, τον πολιτισμό.
Eιδικότερα το Εθνικό Κέντρο έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και διάσωση των σχολικών βιβλίων σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσής μας. H προσπάθειά μας είναι να μην αφήσουμε τίποτε να πάει χαμένο από τις μνήμες μας και την ιστορία μας.
Ο φορέας έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του μια πλούσια συλλογή από 5000 χιλιάδες περίπου σχολικά βιβλία, τα οποία χρονικά περίπου καλύπτουν διάστημα 3 αιώνων. Εκτός των σχολικών εγχειριδίων διαθέτει και άλλο υλικό σχετικό με τη σχολική πράξη και ζωή. Ανάμεσα στις κατηγορίες τις οποίες καλύπτει, υπάρχουν συλλογές από αναγνωστικά δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία όλων των μαθημάτων (ιστορία, θρησκευτικά, μαθηματικά, φυσική ιστορία, φυσική, χημεία, λατινικά, αρχαία, ξένες γλώσσες, γραμματική, έκθεση, ζωολογία, φυτολογία, γεωγραφία, πατριδογνωσία, ιχνογραφία, μουσική), παιδαγωγικά βιβλία, παιδικά βιβλία, παιδικά περιοδικά και κόμικς, εποπτικό υλικό, τετράδια, μαθητολόγια, έλεγχοι και απολυτήρια, χάρτες, εικόνες διακοσμητικές τάξεων καθώς και πλούσια συλλογή από αναγνωστικά και σχολικά βιβλία ξένων χωρών .

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.ekedisy.gr
info@ekedisy.gr
ekedisy@gmail.com
liakantar@hotmail.com
τηλ. 6937219160 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ