Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟ ΥΜΑΘ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «VIA EGNATIA»

To ΥΜΑΘ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής και αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, συντονίζει την εφαρμογή στην Ελλάδα ενός πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «VIA EGNATIA» (Εγνατία Οδός), μέσω της οποίας ο κάθε επισκέπτης που θα εισέρχεται στη Μακεδονία,
τη Θράκη και την Ήπειρο από τις 13 χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, θα μπορεί να λαμβάνει δωρεάν στο smart phone ή στο tablet του, χρήσιμες πληροφορίες για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (φυσικές ομορφιές, θρησκευτικά μνημεία ή ιστορικούς τόπους) κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Οι παραπάνω πληροφορίες θα προέρχονται από μια βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελεί προϊόν ειδικών προτάσεων για θέματα γαστρονομίας, οινοποιίας, τουρισμού, πεζοπορίας κλπ, που θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από εξειδικευμένες ομάδες εργασίας.

Όπως εξήγησε ο ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 29 Απριλίου 2014) στο Διοικητήριο, με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τις ομορφιές της Ελλάδας. «Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή “VIA EGNATIA” είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική. Για αυτό και καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι, παρουσία του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστου Βασιλάκου, με τις περιφέρειες, τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, την Εγνατία Οδό Α.Ε., τη ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον Πρόεδρο του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο κ. Ελευθέριο Οικονόμου, προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου που απαιτεί συνέργειες και πολυσυμμετοχικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας να σταθεί αρωγός στη μεγάλη τουριστική προσπάθεια που κάνει το ΥΜΑΘ σε συνεργασία με όλες τις περιφέρειες, εξέφρασε και ο Γ.Γ. κ. Χρήστος Βασιλάκος.

Όπως είπε: «Τέτοιες δράσεις οι οποίες είναι αναπτυξιακές και προβάλλουν πολλαπλώς τη χώρα μας, τις έχουμε ήδη συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Με τον τρόπο αυτό και με τη σημερινή μου παρουσία στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην περιφερειακή διάσταση της έρευνας και της τεχνολογίας, ώστε να αναδείξουμε όλες μας τις δυνατότητες. Το “VIA EGNATIA” είναι ένα έργο πραγματικά μεγάλο, που ξεκινά από όλα τα σημεία εισόδου της χώρας μας και πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε μεταξύ άλλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ