Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Δούλεψε το», με νέους δασκάλους, καθηγητές και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοικτή συζήτηση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με νέους δασκάλους, καθηγητές και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στα πλαίσια της καμπάνιας «Δούλεψε το».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καραγιάννης, μετά το πέρας της συζήτησης δήλωσε, «Σήμερα μιλήσαμε με νέους ανθρώπους της εκπαίδευσης. Πραγματικά, τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να λυθούν , νέοι επιστήμονες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας και βιώνουν καταστάσεις που δεν αντιστοιχούν στην εκπαίδευση τους. Τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα αποκατασταθούν, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι που θα "διαπλάσουν" την επόμενη γενιά, άρα το μέλλον όλων μας».

Η καμπάνια αυτή έχει ως θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας με κύριο στόχο την κατάθεση προτάσεων που βασίζονται στους εξής πυλώνες:

Τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της αγοράς εργασίας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας πραγματοποιούμε συναντήσεις με θεσμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους της Πολιτείας ενώ παράλληλα, γίνονται συναντήσεις με νέους από όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, θα διαμορφώσουμε μια δέσμη προτάσεων, την οποία θα καταθέσουμε στους αρμόδιους φορείς και θα παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ