Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χρήστος Μάτης: "Στην παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων να αφαιρείται η άδεια!" (φωτογραφίες)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης εξέδωσε δελτίο τύπου μετά από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το κανονιστικό πλαίσιο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε Αγίας Σοφίας και Φιλικής Εταιρείας
Στο Δελτίο Τύπου ο κ. Μάτης επισυνάπτει και σχετικές φωτογραφίες με καταστήματα που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, χωρίς να έχει δοθεί καμία άδεια.

Την πλήρη υποταγή της στην εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου από μικροσυμφέροντα και τον προσχηματικό χαρακτήρα των πεζοδρομήσεων και των διαπλατύνσεων πεζοδρομίων επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά σήμερα η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σήμερα ενέκρινε να μην παραχωρούνται άδειες τραπεζοκαθισμάτων στο «πεζοδρομημένο» τμήμα Αγίας Σοφίας, αδιαφορώντας προκλητικά για το ότι τα δύο από τα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εκεί, έχουν εδώ και καιρό αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα. Ανενόχλητοι και χωρίς άδεια!

Παράλληλα η ίδια πλειοψηφία ενέκρινε να παραχωρηθούν άδειες στην οδό Φιλικής Εταιρείας, όπου έχει γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων αλλά χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο για το ότι εδώ και καιρό ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει ήδη καταλάβει ΟΛΟ το πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές του δρόμου καθιστώντας υποχρεωτική τη διέλευση από το δρόμο. Ανενόχλητοι και χωρίς άδεια!

Είναι προφανές ότι τα τραπεζοκαθίσματα δεν φυτρώνουν στο δρόμο.

Είναι το αποτέλεσμα της ανοχής αυτής της διοίκησης που ισχυρίζεται ότι κάνει πολιτική βάζοντας πρόστιμα, που όμως δεν εισπράττει σχεδόν ποτέ ενώ την ίδια στιγμή καταρρακώνουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά αν και υποκριτικά δηλώνουν «φίλοι της επιχειρηματικότητας»

Στα τραπεζοκαθίσματα δεν είναι μόνο ο δημόσιος χώρος που διακυβεύεται. Είναι η αξιοπιστία της πολιτικής. Τα πεζοδρόμια δεν είναι πρόσχημα για να γίνονται καφέ!

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν «αποφάσεις» χωρίς εφαρμογή!

Στις κάλπες καλούνται να επιλέξουν: Αυτούς που μοιράζουν «αποφάσεις» ή αυτούς που έχουν απαντήσεις.

Τρεισήμισι χρόνια σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο προτείνουμε λύσεις!

Στην παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων να αφαιρείται η άδεια!

Αλλιώς να μην απορούμε γιατί τα τραπεζοκαθίσματα φυτρώνουν στα πεζοδρόμια! 





1 σχόλιο:

  1. Η Υπουργική απόφαση 52907 όπως δημοσιεύθηκε στο 2621 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και η οποία είναι σε συμμόρφωση, εκτός των άλλων και κοινοτικών οδηγιών, ορίζει τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ πλάτη που πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ για την κυκλοφορία σε ΟΛΟΥΣ τους κοινόχρηστους χώρους. Οι κατά τόπους Δημοτικές Αρχές μπορούν με αποφάσεις τους αυτά τα πλάτη να τα αυξήσουν. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ !!! Δεδομένου οτι το πρόβλημα των πολιτών είναι το οτι δεν μπορούν να περπατήσουν στους κοινόχρηστους χώρους ποιόν νόμο πρέπει να επικαλεστούμε; Μα φυσικά τον Κ.Ο.Κ. Άρθρο 48. http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.html ; Αυξάνουμε λοιπόν τα πλάτη, φροντίζουμε να αναγράφεται μέσα στις άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου οτι θα ελέγχονται βάσει του προαναφερθέντος άρθρου και πρόστιμα 400 ευρώ ανα 3ωρο, όπως προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. Επίσης με αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου κλείνουμε τρύπες των νόμων πχ. "απόσταση 50μ απο σχολεία κλπ εφόσον ο Δήμος μπορεί να το αιτιολογήσει επαρκώς". Απαγόρευση δηλαδή να ανοίξουν νέα Κ.Υ.Ε. και στα υφιστάμενα να μην χορηγηθουν εκ νέου άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου, προκειμένου αυτός να διαμορφωθει πρός όφελος ΕΙΔΙΚΑ των σχολείων και των μαθητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ