Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (6η) ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ηταν η έκτη φορά – και τρίτη συνεχόμενη – που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Τούμπα σε αγώνα πρωταθλήματος. Και η έκτη φορά που έφυγε νικητής από το γήπεδο διατηρώντας το αήττητο στην πιο δυνατή έδρα της Super League.

Κόντρα στην Καλλονή, ο Δικέφαλος πρωταγωνίστησε σ’ άλλο ένα επεισόδιο στο επικίνδυνο κι αγχωτικό παιχνίδι της ανατροπής. Εβαλε τον εαυτό του στη διαδικασία να κυνηγά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη μοναδική τους φάση στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξουν το σκορ με τον Περόνε. Ο Αργεντινός επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας καλυπτόμενος από τον Βίτορ, πέρασε τον Γιακουμή και πλάσαρε πριν προλάβει να διώξει ο Κατσικάς.

Ηταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον απόλυτο έλεγχο πιέζοντας για ένα γκολ το οποίο θα έκανε πιο εύκολο το έργο του. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη άγγιξαν το στόχο τους με τον Σαλπιγγίδη στο 20’ να κάνει την ατομική προσπάθεια στην κόντρα, αλλά το πλασέ του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ της Καλλονής προκάλεσε έναν λογικό εκνευρισμό στον ΠΑΟΚ που πήγε στ’ αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ. Ο Δικέφαλος στην επανάληψη μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και σ’ αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ειδικά ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών που με την σπάνια ποιότητά και τη νηφαλιότητά του στις δύσκολες στιγμές ξέρει να ανατρέπει τα δεδομένα.

Ο Σέρβος αρτίστας ήταν αυτός που με σουτ στο 73’ έφερε το ματς στα ίσια έδωσε το έναυσμα της ολοκληρωτικής αντεπίθεσης. Συμπαραστάτες του ο Στοχ, ο οποίος έκανε πιο δραστήριο κι εκρηκτικό τον ΠΑΟΚ επιθετικά, αλλά κι ο Ευθύμης Κουλούρης που με το πρώτο του γκολ στη Super League χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο που πλέον στρέφεται στο στόχο του Κυπέλλου και τους αγώνες με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βίτορ, Μαντούρο, Νίνης, Μάρτενς (57’ Στοχ), Ολίσε (46’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (69’ Κουλούρης)

ΑΕΛ Καλλονής: Μάππας, Ζακουάνι, Βάλιος, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κεϊτά (67’ Σιλιγαρδάκης), Καλτσάς, Φουρλάνος (60’ Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (79’ Γκαρσία)

Κίτρινη κάρτα: Κουλούρης, Γιακουμής – Χωριανόπουλος, Φουρλάνος, Κεϊτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ