Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΗΝΑΣ ΣΑΜΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μ.Σαμαντζίδη παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος". Αναλυτικά ο κ. Σαντζίδης είπε:

- Κύριε Σαμαντζίδη, το γεγονός ότι στη μάχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχουν δύο υποψηφιότητες από το χώρο της Ν.Δ. αποτελεί σαφώς πλήγμα για το κόμμα σας. Κατά πόσον είναι προϊόν λανθασμένων χειρισμών.

Ασφαλώς μας στεναχωρεί η κατάσταση. Ο καθένας όμως, είναι υπεύθυνος για τις προσωπικές επιλογές και αποφάσεις του. Κανένας χειρισμός τρίτου δεν μπορεί φέρει την τελική ευθύνη για την απόφαση να καταθέσει ή να μην καταθέσει κάποιος μια υποψηφιότητα. Το σενάριο των δύο υποψηφιοτήτων από το χώρο της Ν.Δ. έπαψε να υφίσταται όταν εκδηλώθηκαν πρώτα η επίσημη υποστήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη και έπειτα η επίσημη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ. στην υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα.

- Ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχει διχασμός μεταξύ κομματικών στελεχών και στη βάση της παράταξής σας. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η Ν.Δ. αντιμετώπισε με άδικο τρόπο τον κ. Τζιτζικώστα, οπότε εν πολλοίς δικαιολογούν και την κατοπινή στάση του.

“Μόνο ως αδικημένος δεν μπορεί να θεωρηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Είναι από τα πιο ευνοημένα στελέχη της παράταξης. Φέρει ένα «βαρύ» όνομα που τον βοήθησε να έχει ευκαιρίες για γρήγορη πολιτική ανέλιξη και καλή πορεία. Καμία αδικία δεν υπήρξε. Υπάρχει μόνο η προσωπική επιμονή του Απόστολου να διατηρήσει μια θέση στην οποία αναδείχθηκε προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την έκπτωση του κ. Ψωμιάδη, με ενδοπαραταξιακή διαδικασία και με τη στήριξη του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά… Προς το παρόν επέλεξε να ταυτιστεί με άλλη κομματική ταυτότητα, αυτή του Πάνου Καμμένου. Επιπλέον, θυμάμαι τον κ. Τζιτζικώστα αδιάλειπτα παρόντα σε όλες τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων αυτήν την τριετία. Μπορεί να δηλώνει τη μια μέρα παραταξιακός και την άλλη να αλλάζει άποψη ή και παράταξη. Αυτό είναι δικό του θέμα.. Αλλά, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσει και την επιμονή του να εμφανίζεται απρόσκλητος σε εκδηλώσεις κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ. Εμείς δεν πολεμάμε κανέναν. Θεωρούμε απλά, ότι η υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.”

- Η Ν.Δ. μιλάει για μια νέα φιλοσοφία που υιοθετεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που αποστρέφεται οτιδήποτε έχει σχέση με κομματικό «καπέλωμα» του αυτοδιοικητικού θεσμού. Στην πράξη όμως οι αποδόσεις στηρίξεων, και οι εμφανίσεις, εν προκειμένω του κ. Ιωαννίδη δίπλα στον κ. Σαμαρά, ή σε «γαλάζιους» υπουργούς όπως ο Α. Γεωργιάδης πρόσφατα στο Κιλκίς στέλνουν αντιφατικά μηνύματα. Τι λέτε;

Η Ν.Δ. θέλει να περάσει μια διαφορετική φιλοσοφία, δίνοντας στην κοινωνία την πρωτοκαθεδρία της ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων και στηρίζοντας τους κατά τη γνώμη της καταλληλότερους εξ αυτών. Ωστόσο, έχουμε από την άλλη πλευρά μια ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, που επιχειρεί να κομματικοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα πραγματικά ζητούμενα των τοπικών κοινωνιών. Είναι λοιπόν επόμενο, ότι σε περιπτώσεις ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η επιμονή μας στις παραταξιακές επιλογές στήριξης θα είναι πιο αισθητή, ώστε να μην επιτρέψουμε παιχνίδια εντυπώσεων. Αυτό δεν αναιρεί την δυνατότητα των υποψηφίων να διαμορφώσουν τη δική τους αυτοδιοικητική ατζέντα χωρίς κομματικά «φίλτρα». Εκτιμώντας αυτή τους τη δυνατότητα άλλωστε, επέλεξε η παράταξη να τους στηρίξει.

- Στην περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα πράγματα φαίνονται να κυλούν πλέον πιο ομαλά. Με δεδομένο το γεγονός ότι αντιμετωπίσατε τους τελευταίους μήνες μια σεναριολογία περί προσεγγίσεων μεταξύ Ν.Δ. και Μπουτάρη, αισθάνεστε δικαιωμένος από την υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη;

Για μας που γνωρίζαμε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο σενάριο, δεν υπάρχει και θέμα δικής μας δικαίωσης. Δικαιωμένη από την υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη, είναι πρωτίστως η ίδια η Θεσσαλονίκη. Η πόλη έχει την ευκαιρία να απαλλαγεί από έναν αποτυχημένο δήμαρχο που διχάζει συστηματικά την κοινωνία, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης, και να αποκτήσει έναν παραγωγικό δήμαρχο που θα ενώνει τους πολίτες. Ο Σταύρος Καλαφάτης, έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση πολλών στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διάθεσή του να συνεργάζεται για την επίλυση προβλημάτων και να συνθέτει δυνάμεις πέρα από κομματικές λογικές. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο από έναν δήμαρχο; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ